Diogo Costa

Den portugisiske klubben Porto kom i dag på en svært tydelig svar på Manchester United sin interesse for deres stjernekeeper Diogo Costa. 23 åringen var tenkt som først en reserve og så en mulig erstatter for David de Gea som snart må få avklart sin fremtid på Old Trafford.

David de Gea har gått fra å kunne stille krav og gjort det, til å tilby en reduksjon i sin gigantlønn hvis Manchester United er villige til å forlenge og beholde han som førstekeeper. – Den spanske keeperen har en lønn på omtrent 240 millioner kroner i året.

Vi vet at Athletic Club-keeper Unai Simon og Porto-keeper Diogo Costa begge har vært på lista til manager Erik ten Hag en stund, men han er usikker på om han faktisk skal avslutte med David de Gea. – Ingen av de to er villige til å innta en rolle som andrekeeper, uansett på hvilket lag.

SISTE: Ten Hag vil erstatte Ronaldo med Bayern München-stjerne

David de Gea som har vært i Manchester United siden 2011 har etter en dårlig periode sist sesong og begynnelsen av denne stått i mål som en helt, noe Erik ten Hag har fått med seg. På spørsmål om fremtiden til sin spanske keeper var svaret at han presterer bra.

Nå er det klart at det kan bli dyrt for Manchester United – dersom klubben velger å gå for Costa i fremtiden. Torsdag kveld kunngjorde Porto at keeperen hadde signert en ny kontrakt frem til sommeren 2027.

Costa er oppvokst i klubben og denne sesongen er notert for 17 kamper. Han har også gjort sju A-landskamper med Portugals landslag.

SISTE: Liverpool linket til Atletico Madrid-spiller