Macron spilte også sin rolle for å overtale Mbappé til å bli i Ligue 1.

Overgangshistorien til Erling Haaland var lang og komplisert, der den endelige signeringen med Manchester City kom som en lettelse på Dortmunds sportsdirektør, som senere uttalte de siste månedene med all fokus på nordmannen hadde gått utover stemningen i troppen. Sammenlignet med Kylian Mbappé-historien blir dette «ryddige forhold».

For der en utkjøpsklausul i Haalands kontrakt skapte en forutsigbar ramme for forhandlinger, var situasjonen i Paris en helt annen. Mbappé var på utgående kontrakt og kjørte et dobbeltløp mot PSG og Real Madrid. 23-åringen påstod selv hele veien at det ikke var det økonomiske som ble det avgjørende for klubbvalget, men når han valgte bort de regjerende Champions League-mesterne er det lov til å stille seg litt undrende.

Champions League: Maccabi Haifa – PSG, 14. september

Spesielt når Ligue 1-giganten endte opp med å gi 23-åringen idrettshistoriens største sign-on bonus på 125 millioner dollar (New York Times) i tillegg til årslønna på 83 millioner dollar.

Mbappé forpliktet seg til tre år hos PSG før han står fri til å velge veien videre, men ifølge L’Equipe stemmer ikke dette. Den franske storavisen hevder signeringsbonusen på rundt 1,2 milliarder kroner kun gir klubben garanti på at den franske landslagsspilleren blir til sommeren 2024 – ikke 2025 som først meldt.

Ligue 1: Lyon – PSG, 18. september

Det var i mai Real Madrid fikk det endelige avslaget fra spilleren klubbpresident Perez hevdet de hadde en muntlig avtale med, PSG meldte de hadde signert treårskontrakt med Mbappé. Ifølge L’Equipe stemmer ikke dette. Den franske avisen hevder Mbappé har signert på kontrakt til sommeren 2024, med klausul som gir spilleren mulighet til å forlenge til 2025 – hvis han ønsker det.

Stemmer dette, går Mbappé etter sesongslutt igjen inn i siste kontraktsår. Vi så alle kaoset dette skapte, og tipper det ikke vil gå roligere for seg ved neste runde. Det som setter en spiss på det hele, er ryktene om Haalands kontrakt med Manchester City.

Champions League: Manchester City – Borussia Dortmund, 14. september

Real Madrid har ikke skjult at de jakter på Erling Haaland, men at Karim Benzemas posisjon på topp fortsatt var så sterk at 22-åringen ville endt opp på benken. Ifølge Marca er City-kontrakten til nordmannen som skreddersydd for en senere exit til La Liga-giganten. Det spanske mediet hevder Haaland-kontrakten inkluderer utkjøpsklausuler, der den første aktiveres sommeren 2024 på 200 millioner euro, den andre sommeren etter på 175 millioner euro.

Dermed kan vi gå mot et overgangsvindu i 2024 hvor både Kylian Mbappé og Erling Haaland igjen er i spill. Da er det bare å spenne på seg sikkerhetsbeltet, dette kommer garantert til å gå vilt for seg.