Danskene elsker denne karen.

Per Mathias Høgmo regjerer i Allsvenskan og nå kommer det en nordmann til som har mange gode historier å forteller. Häcken som ingen regner med i kampen om seriegull leder ligaen med 45 poeng (1.poeng over Djurgården på andre), mens Malmö FF som alle har på sine favorittlister er nede på en syvendeplass etter en slapp poengsanking i høst.

68 år gamle Åge Hareide la opp trenergjerningen for under et år siden, men kan komme tilbake i manesjen igjen etter at Malmö FF har vist sin interesse. – Hvis den rette jobben dukker opp, er jeg interessert, sier Hareide til svenske SportExpressen.

Les: Løpet er kjørt for Pogba

I slutten av juli, to dager etter at Malmö FF gikk ut av Champions League-kvalifiseringen mot litauiske Zalgiris, kom meldingen.

Milos Milojevic hadde fått sparken!

Krisen er total i den svenske storklubben og da er en gammel kjenning lett å ty til, Åge Hareide bekrefter interessen overfor NRK.

– Ja, det er ikke avgjort enda. Vi får se om vi blir enige i løpet av dagen, sier Hareide til kanalen.

– Ja, så lenge det er et korttidsengasjement fram til VM. Hvis vi blir enige i løpet av dagen så er jeg det.

Hareide har en lang trenerkarriere som stammer helt tilbake til 1985 da han tok over Molde. Han har også trent klubber som Helsingborg, Brøndby, Rosenborg, Norges landslag, Örgryte, Viking, Malmö og Danmarks landslag.

Malmö sliter i Allsvenskaen denne sesongen og ligger helt nede på 7.-plass med kun 34 poeng på 21 kamper.

Ifølge den svenske fotballjournalisten Josip Ladan skal Hareide overta Malmö og trene klubben ut sesongen.

LES: Italiensk media: Liverpool endte opp med «feil» Juventus-spiller