To nederlendere på exit-lista til Xavi. (barcelona, twitter)

Både Manchester United og Tottenham følge nøye med på hva som skjer med Barcelona-spissen som er ute i kulda.

Memphis Depay (til høyre) krever å gå gratis fra Barcelona i januar og Manchester United og Tottenham er begge interesserte, ifølge rapporter i spansk presse. Depay har slitt med spilletid med Barca denne sesongen og ble koblet til en overgang til Premier League i sommer.

SISTE: Profilert duo kan forlate United til sommeren

Overgangen ble imidlertid ikke realisert, og han ble værende La Liga. Nederlenderen har kun spilt to kamper denne sesongen.

Depay signerte for Barcelona gratis etter at han forlot Lyon sommeren 2021. Han startet i utgangspunktet godt under daværende hovedtrener Ronald Koeman, men har ikke fått samme tillitt hos Xavi Hernandez.

De nye signeringene Ferran Torres og Robert Lewandowski har dyttet 28-åringen bak i køen på Camp Nou. Depay vil angivelig kreve å dra på en gratis overgang i januar.

LES: Manchester City har funnet Guardiolas arvtager

Det er ifølge den spanske publikasjonen Mundo Deportivo, som hevder at Depay ikke ønsker å forlenge kontrakten sin, som går ut ved sesongslutt. Han ønsker å gå gratis allerede i januar slik at Barcelona kan spare lønnsutgifter, men ikke kreve overgangssum.

Depays krav om å forlate den spanske storklubben vil sette flere klubber rundt om i Europa i alarmberedskap. Hans tidligere klubb Manchester United var interessert i en avtale om å ta sin eks-spiller tilbake til Old Trafford, der Depay hadde en tung to-års periode i starten av karrieren. Men nå skal landsmann Erik Ten Hag være villig til å gi ham en ny sjanse på Old Trafford i mangel på spisser.