Sitter fortsatt godt i Roma-stolen. (foto: roma, twitter)

I England ler man litt av Mourinhos egen beskrivelse av seg selv «The Special One». Rundene for Manchester United og Tottenham viste at også han er som «oss dødelige» – og det var før tapene mot Bodø/Glimt som Roma-manager. Men mens det humres på balløya, har Mourinho denne sommeren vist at han har en helt spesiell tiltrekningskraft på stjernespillere. To signeringer bekrefter dette, nå følger den tredje.

Da free agent Paulo Dybala ble linket til Roma etter exiten fra Juventus, hørtes det helt usannsynlig ut. Den argentinske landslagsspilleren har tidligere hatt Premier League-klubber i kø. Dybala heller ikke opplevd en sesong siden 2015 uten Champions League-spill, så å velge Serie A’s 6. beste klubb og Europaliga-billett, det hørtes ut som en vits.

LES: The Times: PSG henter frem 700 millioner for å sikre seg en av Premier Leagues beste midtbanespillere

Mourinho overbeviste Dybala, argentineren signerte.

Så var det Wijnaldum. En av Premier Leagues beste sentrale midtbanespillere fant ikke lykken hos PSG blant Messi, Neymar, Mbappé og gjengen, og hadde et sterkt behov for å komme seg bort. Denne gangen var vi ikke like skeptiske da nederlenderen ble linket til Roma, selv om det ville bli en reise fra de største titlene hos Liverpool og Ligue 1-tittel hos PSG, til Europaligaspill, der nivået tillater Bundesligas 11. beste klubb å ta tittelen.

Mourinho overbeviste Wijnaldum, nederlenderen signerte på leieavtale.

POPIDOL: Angelina Jolie vil vite hvorfor FBI ikke arresterte Brad Pitt

Dette bekrefter at Mourinho har en helt spesiell posisjon blant toppspillere. For Andrea Belotti er det også naturlig å la seg innkalle av Roma-manageren.

Torinos tidligere toppscorer med sine 113 mål på 251-kamper, valgte en tilværelse som free agent i sommer etter at han droppet forlengelse, ifølge SportItalia venter 28-åringen på Roma. Det mangler ikke på tilbud, der Galatasaray har tilbudt spissen solide 4,5 millioner euro å årslønn pluss et betydelig sign-on fee, betingelser Belotti ikke vil få hos Roma. Ifølge det italienske mediet har 28-åringen bestemt seg for neste klubb. De personlige betingelsene skal være forhandlet på plass med Roma, nå venter Belotti på at klubben skal lage plass ved å selge en av forwardene i troppen.

LES OGSÅ: Sky Sports: Manchester United lar seg ikke avvise – fyrer av et bud denne uken

Dybala, Wijnaldum, Belotti. Tre spillere vi ikke så ville velge Roma har i sommer gjort nettopp dette. Mourinho er fortsatt stor i bransjen. Nå skal det også leveres på kamparenaen, et Conference League-trofé holder ikke denne sesongen.