Galtier har pekt mot Manchester City. (foto: psg, twitter)

Da PSG hentet Wijnaldum fra Liverpool i 2021, mistet Jürgen Klopp en av sine nøkkelspillere, Premier League mistet en av ligaens desidert beste sentrale midtbanespillere. Sesongen senere befinner nederlenderen seg på utleie hos Mourinho og Roma. Denne historien forteller at suksess i én klubb og liga ikke automatisk er overførbar til ny klubb og liga. Likevel, i tilfellet Bernardo Silva er to klubber overbeviste om at portugiseren er verdt å gå inn i forhandlinger med Manchester City.

Guardiola har ikke lagt skjul på at det kan ende med en Bernardo Silva-exit, som i stor grad har bidratt til Citys suksess siden overgangen fra Monaco i 2017. Barcelona-ledelsen satte seg tidligere i måneden ned med agent Jorge Mendes for å diskutere en Silva-overgang. Avtalen virker umulig i utgangspunktet fordi portugiseren er en spiller som manager Pep Guardiola liker veldig godt.

LES: Sky Sports: Manchester United lar seg ikke avvise – fyrer av et bud denne uken

– Hvis de vil ha ham, blir det vanskelig, sa Guardiola.

Og med vanskelig, menes en overgangssum sterkt økonomisk pressede Barcelona ikke vil være i stand til å bære.

Nå har det kommet en ny klubb på banen. For mens Barcelona så veldig gjerne vil gi Silva til Xavi, men får ikke regnestykket til å gå opp, har PSG meldt seg.

Det er The Times som melder at Ligue 1-giganten har signalisert at de er villig til å betale 59 millioner pund for den portugisiske landslagsspilleren. Et godt stykke unna forventningene til City som ligge nærmere hundre millioner, men hvis Bernardo Silva virkelig vil søke nye utfordringer som Sadio Mané og Robert Lewandowski, da er ikke dette en prosess som så lett lar seg stanse.

LES OGSÅ: Terminerer avtalen før legesjekk

Dette kan gå mot at Guardiola mister spilleren han beskrev som «en av de beste spillerne i verden», mens Premier League mister en av ligaens desidert beste offensive midtbanespillere.