Erstatteren i Ajax er bekymret. (foto: united, twitter)

Rekk opp hånda de som tror Erik ten Hag ikke kommer til å bruke Lisandro Martinez som fast i midtforsvaret. Ikke så mange hender oppe der, nei. Manchester United har nettopp hentet inn midtstopperen ten Hag selv hentet inn til Ajax i 2019. Rundt en halv milliard blir betalt for den argentinske landslagsspilleren, spørsmålet mange stiller seg er hva dette betyr for Harry Maguire og Rafael Varane.

Nå har United Lindelöf og flere andre midtstoppere, men den engelske kapteinen og franske verdensmester og Champons League-tittelgrossist forventer begge å spille den ene av to sentrale roller hos Man Utd.

LES: Har plan B klar hvis Frenkie de Jong-overgangen går i vasken

Goal.com har gjort analysen av hva Martinez-signeringen kan bety for midtforsvaret hos United, vi henger oss på.

Da Erik ten Hag skulle ta over United-tøylene lå det ikke i kortene at en midtstopper-forsterkning var noe av det første som kom, men nederlenderen gjorde det klart i mai i et møte med John Murtough at han trengte å styrke «hjertet» i forsvaret.

Martinez måler bare 1,75 meter over gresstustene, noe som uvanlig lavt for en midtstopper. Likevel, de italienske legendene Franco Baresi og Fabio Cannavaro var begge på samme høyde, Barcelona-legenden Javier Mascherano til og med lavere. Denne trioen blir stående som noen av de beste midtstopperne i historien, hvis Martinez utnytter sine andre styrker til det fulle, skal ikke høyden hemme argentineren.

For på tross av høyden er Martinez effektiv i lufta. De store styrkene hans er likevel i hans aggression in the challenge og en briljant teknikk som gjør det mulig for United å spille seg ut fra bakre rekke.

Og der er her vi kommer til kjernen. Ifølge Goal er tålmodig oppbygning fra forsvaret en viktig del av ten Hags plan, der forsterkningene i sommer skal passe inn i dette systemet.

LEGEND+: De 5 beste free transfer-overgangene til Manchester United

Når Harry Maguire er varslet å beholde kapteinsbindet, er det naturlig at den engelske landslagsspilleren blir stående, men plassert på go’siden hans i midtforsvaret.

Dette åpner opp for det store spørsmålet: Hva i huleste skjer med Raphael Varane, spilleren som ikke var i nærheten av å Real-skinne i den røde drakta i debutsesongen?

Fordelen med Martinez er at han kan plasseres der ten Hag trenger ham. Den argentinske midtstopperen fungerer som venstreback like bra som på den defensive midtbanen.

Victor Lindelõf ser ut til å bli igjen som back-up, der det ikke foreligger planer om å selge svensken. Når det gjelder Eric Bailly, Phil Jones og Axel Tuanzebe, hevder Goal United er åpne for bud på spillerne.

LES: Morten Thorsby klar for Bundesligas store overraskelse

Mange spørsmål, få svar. Erik ten Hag har bestemt seg for å styrke hjertet i midtforsvaret og gjøre det til del av en offensiv drivkraft. Vi følger spent med på hvilke trekk som gjøres – og med med hvilken spillere. Etter å ha vært vitne til forrige sesongs forsvarjobb med 57 baklengs (nedrykkede Burnley hadde 53 baklengs…), kan det bare gå én vei.