Den italienske keeperen Gianluigi Buffon har allerede i mange år vært en legende. For noen dager siden ga 45 åringen sine trofaste fans bekjed om at en lang og imponerende karriere er over.

Gianluigi Buffon sin 28 år lange reise i fotballens inkluderte triumfer med de italienske klubbene Juventus og Parma, sammen med internasjonale suksess og nedturer for Italia. Han valgte å si opp sin nåværende kontrakt med Parma.

Les: Åpner for spektakulært Premier League-comeback

2.august 2023 annonserte Buffon det var slutt!

Buffon er en av tidenes beste keepere.

På den internasjonale scenen representerte Buffon stolt Italia med rekordhøye 176 landskamper. Azzurri-reisen hans begynte i 1997, og han spilte i ni store turneringer fra 1998 til 2016. Buffons eksepsjonelle målvaktsferdigheter var avgjørende i Italias triumf i verdensmesterskapet i 2006, hvor han holdt nullen i fem av syv kamper. Hans pensjonisttilværelse betyr at det ikke er noen aktive spillere igjen fra Italias vinnerlag.

Men Gianluigi Buffon har ingen tanker om å ta det rolig.

LES: Skjønner godt hvorfor ikke Manchester United slipper Dean Henderson

I tillegg til å ta ferdig videregående som hans mor har mast på i «30 år» har han fått en toppjobb i det italienske landslaget.

Gianluigi Buffon er nå «team manager»

Han har med andre ord store oppgaver foran seg, både på skolebenken og for Italia som ikke klarte å kvalifisere seg til VM i Qatar. Italia er fortsatt ikke i vater. Etter bare to EM-kvalifiserings kamper i Gruppe C har de tre poeng, mens Ukraina har seks (etter tre kamper) og England har tolv poeng (etter fire kamper).


Det italienske forbund kunngjør at Buffon er ny «teammanager» for det italienske landslaget. Han overtar dermed oppgavene som Gianluca Vialli hadde. Vialli døde i serien med tilbakefall i januar).

– Det er en stor dag for landslaget fordi «Gigi» kommer hjem. Buffon er et ikon og en spesiell person, sier forbundspresident Gabriele Gravina i pressemeldingen.

Buffon er ikke mindre entisuastisk:

– Siden den første kontakten med president Gravina og Mauro Vladovich (leder av konføderasjonen), hadde jeg allerede bestemt meg for å akseptere.