Karim Benzema

Det kunne ikke vært større forskjell i hvordan Eden Hazard, Real Madrid sin siste Galácticos og Karim Benzema den regjerende Ballon d’Or forlater klubben. – Også den dominikanske spissen Mariano Díaz, som har vært i Real Madrid siden 2018 kommer ikke tilbake til Santiago Bernabéu etter sommerferien.

Høyreving Marco Asensio forlater også Real Madrid med hodet høyt hevet, han er på vei til Premier League.

Les: Muntlig avtale på plass med Marco Asensio

Real Madrid bekrefter Karim Benzema vil forlate klubben denne sommeren etter kontraktens utløp.

35-åringens fremtid har vært usikker den siste uken etter interesse for tjenestene hans fra Saudi-Arabia. – Vi kunne tidligere i uken lese at han hadde sagt nei takk til milliardlønning der nede og bestemte seg for å bli i Real Madrid et år til.

Vel…. Han blir ikke!

Videre samtaler med Real har imidlertid ført til en avtale om at Benzema skal forlate klubben denne sommeren.

«Real Madrid CF og vår kaptein Karim Benzema har blitt enige om å avslutte hans strålende og uforglemmelige periode som spiller for klubben vår,» het det i en uttalelse fra klubben.

Les: Rykteflom etter denne karen dukket opp på Wembley

«Real Madrid ønsker å vise sin takknemlighet og all sin hengivenhet for hvem som allerede er en av våre største legender.

«Karim Benzemas karriere i Real Madrid har vært et eksempel på oppførsel og profesjonalitet, og har representert verdiene til klubben vår. Karim Benzema har fortjent retten til å bestemme sin fremtid.

«Madridistas og alle fans rundt om i verden har gledet seg over hans magiske og unike fotball, som har gjort ham til en av klubbens store myter og en av verdensfotballens store legender.

«Real Madrid er og vil alltid være hans hjem, og han ønsker ham og hele familien hans det beste i denne nye fasen av livet hans.

«Neste tirsdag, 6. juni, kl. 12.00, vil en institusjonell hyllest og farvel til Karim Benzema finne sted i Real Madrid City, med nærvær av vår president Florentino Perez.»

Benzema, som kom til Real fra Lyon sommeren 2009, har scoret 353 mål og 165 assists på sine 647 kamper for Los Blancos, og han kan legge til det i sin siste kamp mot Athletic Club senere i dag.

Les: Tilbyr Harry Maguire i gigantdeal