Digger spillere med uutnyttet potensiale, (foto: liverpool, twitter)

Det pleier å være hektisk etter sesongavslutning der alle gigantene trenger å komme ut av overgangsvinduet som en av vinnerne. Hos Liverpool har Mo Salah før Champions League-finalen forsikret om at han blir på Anfield også neste sesong, mens Sadio Mané har vinglet til det som nå virker som en exit. Nå dukker det opp en mulighet for Jürgen Klopp som kan realisere det som må være en drøm for den tidligere Dortmund-treneren.

Her er det bare å holde seg fast. Manchester City hentet Erling Haaland, en overgang Klopp innrømmet ville sette en ny standard (og skape problemer i tittelkampen neste sesong). Selv om Liverpool beholder toppscorer Mo Salah, vil Klopp miste en ekstrem angrepsressurs i Mané, med hans 120 scoringer og 48 assists på 269 kamper.

LES: Salah fikk et Donald-plaster til Champions League-såret

Det er nok av spillere som mer enn gjerne tar over ansvaret for å gi klubben scoringer. Klopp vet likevel at når Pep Guardiola uten spiss av verdensklasse tok Premier League trofeet denne sesongen, vil en Erling Haaland på topp kunne ødelegge tittelplanen til Klopp.

Jack Grealish ble hentet til City uten å gjøre store forskjellen i sin første sesong, men når Guardiola forteller at City skal legge opp spillet etter Erlings Haalands styrker for å utnytte potensialet, skjønner Klopp at det kan bli tøffere neste sesong å holde tritt med City.

Med Sadio Mané i samtaler med Bayer München og Barcelona, hevder spanske Sport at Liverpool er i dialog med Ousmane Dembélés representanter. Franskmannens agent sa forrige uke at klienten hans fortsatt ikke har bestemt seg, noe som forklarer Liverpools kontakt.

Så til «Klopps drømmesignering» som kan bli virkelighet. Det var Klopp som guidet Robert Lewandowski frem i Borussia Dortmund, til det som skulle bli Bundesligas neststørste angrepsspiller ever (Gerd «Der Bomber» Müller ruler fortsatt med 365 mål).

Da Lewandowski etter sesongens siste Bundesliga-kamp bekreftet at dette kunne være hans siste hos Bayern München, tenkte vi umiddelbart på en gjenforening med Klopp. Problemet var bare at linken til Barcelona hadde blitt sterkere de siste månedene. Xavi gikk tildligere i måneden ut og bekreftet samtaler med spilleren, ifølge Sport er de personlige betingelsene mellom Lewandowski og Barcelona allerede på plass.

Den siste uka har det skjedd ting som kan endre dette løpet. 1. Sadio Mané har fortsatt ett år igjen av kontrakten med Liverpool, men er sterkt linket til Bayer München. 2. Barcelona sliter med å få registert to free agent spillere, der klubben ifølge Sport har krav på seg å hoste opp flere inntektskilder for å forsvare signeringene.

Stemmer det siste, vil Barcelona garantert slite med å hente inn Lewandowski, som må bli klubbens top earner.

For Liverpool kan dette åpne opp for en gedigen mulighet. Bayern ønsker Mané med ett år igjen av Liverpool-kontrakten, Robert Lewandowski, også med kontrakt til 2023, vil bort fra Bayer München. Barcelona har en økonomisk tvangstrøye som kan ødelegge Lewandowski-overgangen.

Dette betyr at kaoset hos Barcelona kan ende opp med at Bayer München og Liverpool «finner hverandre» og kommer ut som vinnere. Sadio Mané til Bayern, Lewandowski til Anfield.

Vi har lenge drømt om en gjenforening mellom Klopp og den tidligere læregutten Lewandowski. Skjer dette i sommer, skal Manchester City få kjørt seg – selv med Haaland i front. Vi husker jo godt hvem som var kongen når Lewandowski og Haaland møtte hverandre i Der Klassiker…