Que? (foto: barcelona, twitter)

Xavi visste hva han gikk til da han takket ja til å returnere til Camp Nou som manager. Vi tror likevel han ikke helt så problemene han skulle møte i en økonomisk krisesituasjon som var i ferd med å bli ryddet opp i. Forsmaken kom da forsterkninger i vinterens overgangsvindu måtte vente med å bli registrert, nå opplever Barcelona det samme i sommer.

Sportlig reddet Xavi situasjonen med den fotball-livsviktige Champions League-billetten til neste sesong med 2. plass i La Liga, men gikk glipp av viktige inntekter fra Europaligaen, der de og ikke Eintracht skulle ha løftet trofeet og innkassere euros for jobben.

LES: Manchester United har gjort Erik ten Hags jobb betydelig enklere

Da det ble klart at Dani Alves returnerte til Barca i november og Ferran Torres ble kjøpt ut fra Manchester City, ble det jobbet frenetisk av klubbpresident Joan Laporta for å manøvrere seg forbi begrensingene La Liga hadde gitt klubben etter det økonomiske kaoset. Det ble samtidig jobbet med lønnskutt hos samtlige spillere i troppen, noe som til slutt ga resultater som «blidgjorde» La Liga.

Alves og Torres fikk godkjenning til å bli registrert som spillere for Barca, etter dette fulgte også Adama Traoré, samt Aubameyang som smatt gjennom et overgangsvindu i lukking.

Nå ventes det på to viktige forsterkninger for Xavi: Andreas Christensen (Chelsea) og Franck Kessie (AC Milan). Begge kommer på free transfer og skal ifølge Sport ha signert kontrakt med Barca. Så langt, så bra for Xavi. Begge spillerne er ettertraktet av flere store, men ifølge Sport møter nå Barcelona igjen en hindring.

LES: Bekreftet: Real Madrid har dumpet klubbens mestvinnende spiller

For mens vi venter på offentliggjørelsen av overgangene nå som sesongen er over, hevder den spanske avisen at Barca nektes å registere spillerne i La Liga. Det er krav om at Barcelona øker inntektene sine, blant annet gjennom turisme, som skal være nødvendig for at klubben på en bærekraftig måte kan forsterke laget neste sesong.

Med Ousmane Dembélé fortsatt rammet av forlengelsesvegring, kan Xavi kan se bort fra etterlengtet arbeidsro frem mot pre-season. Selv med Spotify på laget, er stormen alt annet enn over for Barca.