Klubbpresident Perez.

Tidligere i uken kom det litt breialt fra Real Madrid-presidenten at det ikke hadde vært noen logikk i å hente Erling Haaland til Madrid i sommer – for så å slite benken bak Karim Benzema. Da presidenten i samme intervju medga at han har hørt om utkjøpsklausulen i City-kontrakten med den norske 21-åringen, skjønte vi at noe er på gang.

Nå har blekket knapt tørket på kontraktspapirene med Manchester City, men Real Madrid legger likevel planen frem mot 2024 da de akter å overbevise Haaland om å trekke på seg Real-drakta.

LES: Ikke god nok for Wolverhampton – PSG blar opp 400 millioner for spilleren året senere

Avdøde Mino Raiola sørget for at utkjøpsklausul i kontrakten med Dortmund, aktivert etter to sesonger, sørget for at Haaland kjapt kom i forhandlingsposisjon. Real Madrid-presidenten fortalte at han hadde fått med seg at det er en utkjøpsklausul også i City-kontrakten, men at han ikke har fått det bekreftet.

Ifølge spanske AS handler det om en utkjøpsklausul på 150 millioner euro. Vanvittig mye penger, men fortsatt overkommelig for de største klubbene når de skal investere i en spiller som har potensiale til å score 20-30 mål hver sesong.

Den spanske mediet hevder utkjøpsklausulen aktiveres sommeren 2024, noe som høres logisk ut i det som var Raiolas verden.

Vi tror det neppe er tilfeldig heller, med en klausul som virker «skreddersydd» for Real Madrid. Karim Benzema har vist han kan holde verdensklasse nivå noen sesonger til, i 2024 er franskmannen 36 år og moden for å bli pushet av en erstatter. Det spanske mediet hevder Real Madrid allerede har lagt planen om å hente Haaland når utkjøpsklausulen aktiveres.

LES: Manchester United er danket ut av Brentford

Borussia Dortmund jobbet helt inn for å overtale Haaland om å bli, men utkjøpsklausulen satte i gang så sterke krefter i fotball-Europa at exiten ble umulig å stanse. Pep Guardiola har de neste to sesongene på å prøve det samme med Haaland, for i 2024 står Real Madrid klare.