Legende in action. (foto: monaco, twitter)

Han huskes som en fotballens gentleman i Premier League – og en skikkelig vinnerskalle. 35-åringen har hatt en eventyrlig karriere: verdensmester, europamester, La Liga-mester, Premier League-mester, europa league-mester, diverse ganger cupmester. Likevel, å måtte gi seg mens han er på bunn, det aksepterer ikke Fabregas.

Cesc Fabregas vil for alltid minnes som en av gigantene i Premier League etter årtusenskiftet. Etter 151 kamper i Barca-drakten ble det 304 kamper for Arsenal og 198 for Chelsea, noe som har sendt spanjolen inn i historiebøkene på balløya. Da ble den noe hastige exiten fra Stamford Bridge i 2019 litt trist. Det endte med Monaco-signering samme år, men sesongene i fyrstedømmet har vært alt annet enn minner for livet.

LES: Kampen om Erling Haaland er i gang

Nå er det slutt. På lørdag kom bekreftelsen at 35-åringen forlater Monaco etter et treogethalvt år langt opphold. For spiller og klubb ble dette alt annet enn som foventet. Fabregas har totalt vært på banen i 68 kamper, med 4 scoringer og 9 assists. Den siste sesongen ble totalt ødelagt av skader, der fem førstelagskamper og én andrelagskamp (!) ble status.

Betyr dette at det er over og ut for spanjolen, der ferden går videre i en trenerrolle?

-For å være ærlig har jeg fått noen telefoner de siste ukene fra tidligere trenere for å se om jeg var klar for å komme til dem som trener. Men dette året har vært «shit», jeg vil ikke avslutte på den måten etter å ha hatt den karrieren, sier Fabrebas i et intervju med So Foot.

Så hva skjer med en 35-åring som knapt har vært skadefri forrige sesong?


-Jeg vil fortsette med å spille. Jeg er åpen for alt. Jeg vil bare nyte det. Stedet er ikke så viktig. Jeg kommer til å finne et nytt prosjekt, og se hvor fremtiden bringer meg, sier spanjolen.

Fabregas har nok fotballminner og titler til å skrive ferdig 3-binds biografien sin, men fotballgleden er fortsatt en sterk kraft som ikke kan undertrykkes.

Ikke god nok for Wolverhampton – PSG blar opp 400 millioner for spilleren året senere

Denne mannen fortjener å få en verdig avslutning på karrieren.