Kveldens Champions League finale var litt merkelig. Manchester City hadde ballen dobbelt så mye som Chelsea, men virker på ingen måte trygge. Angrepsbølge etter angrepsbølge endte i ingenting. – Pep Guardiola sitt mannskap var tannløse foran mål.

Chelsea fikk en scoring med Kai Havertz rett før pause og etter det brukte manager thomas Tuchel hele sin strategiske hjerne for å avhjelpe et utrolig press fra Manchester City. – Det var første mål for Kai Havertz i Champions League noen sinne. Utrolig det skulle bli vinnermålet i finalen!

Les: Aldri i verden Gianluigi Donnarumma ender opp i Barcelona

Kai Havertz som ble den svært overraskende matchvinneren var hoppende glad etter seieren: «Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si. Jeg har ventet på dette lenge. Nå vil jeg takke familien min, foreldrene mine, bestemoren min og kjæresten min. Jeg har ventet på dette i 15 år, og nå er det her»

Chelsea vant Champions League for andre gang i historien da de lørdag kveld slo Manchester City 1-0 i finalen i Portugal.

Kai Havertz ble matchvinner for blåtrøyene etter en scoring kort tid før pause i første omgang. Thomas Tuchels mannskap levert en heroisk forestilling, og sto imot det vanvittige presset til City mot slutten av kampen.

Chelseas triumf gjør at Manchester City fortsatt må vente på å løfte Champions League-trofeet. Guardiolas mannskap ble av mange sett på som favoritter før finalen, men de lyseblå skuffet lørdag kveld.

Les: Brentford tilbake til Premier League etter mer enn 70 år

Det førte til mye kritikk i retning manager Pep Guardiola. Mye av kritikken gikk på lagoppstillingen spanjolen valgte, og spesielt valget med å ikke starte med en skikkelig defensiv midtbanespiller.