Magnus Carlsen i godstolen

Akkurat som tidenes verste president Donald Trump forsøker den amerikanske juksemakeren Hans Niemann seg med søksmål når han blir avslørt som juksemaker. – Når han ikke lenger kan jukse seg til en til pengepremier og sponsorer gjennom å spille sjakk, forsøker han seg med et søksmål.

NRK har fått tak i rettsdokumenter som viser at rettslige skritt er tatt mot Magnus Carlsen, Daniel Rensch og Hikaru Nakamura samt selskapene Play Magnus Group og Chess.com. – En sak som burde bli avvist, men man vet aldri, spesielt hvis saken skal føres for en amerikansk rett, som er den mest korrupte blant demokratiske land.

For en tosk!

Les: Klare til å presentere den største oppsigelsespakken i fotballhistorien

Niemann bekreftet søksmålet Twitter med følgende melding: «Søksmålet snakker for seg selv».

Advokatfirmaet Oved & Oved har sendt en uttalelse til TV 2: «Med dette søksmålet vil Niemann sette skapet på plass»

Niemann krever minst 100 millioner dollar i tort og svie. Som vanlig når man ikke har noe å fare med brukes sterke ord i rettsdokumentet om Carlsen som omtales som feig og redd for å tape. Vi i Sporten.com minner om hvor briljant Magnus Carlsen er og hvordan han over flere år har vært verdens beste med stor margin både over et bord og digitalt. Det arbeidet som en seriøs spiller legger ned fortjener ikke å bli dratt inn i en rettssal av en juksemaker.

Niemann mener at Magnus Karlsen har ødelagt hans liv og karriere, men han innrømmer å ha jukset på Chess.com da han var 12 og 16 år. – For et par uker siden kom en rapport fra Chess.com som bekrefter juks mye lenger og i større omfang enn det 19.åringen innrømmer.

Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) har innledet gransking av både Niemann og Carlsen. Niemann granskes for mulig juks, Carlsen for mulige falske anklager.

Bakgrunnen er at 19-åringen mener anklagene mot ham om juks er ærekrenkende. Advokatene hevder at Niemanns «liv er ødelagt» som følge av beskyldningene.

Striden omkring Niemann startet da Carlsen forrige måned trakk seg fra Sinquefield Cup etter et tap for amerikaneren. Han antydet gjennom en kryptisk melding i sosiale medier at årsaken var juks.

Les: Solskjær fikk bare en milliard, når han trengte litt mer, nå jobber United med et gigantbud på sommermålet 2019