Jakob Fuglsang

Igår var et definitivt høydepunkt i den danske sykelisten Jakob Fuglesang sin karrière etter han vant den italienske klassikeren Lombardia rundt.

Den 35 år gamle Astana-kapteinen vant dermed det andre store løp i sin karrigere, han vant Liège-Bastogne-Liège i fjor.

Finalen i løpet utviklet seg til en duell mot George Bennett (Jumbo-Visma), som angrep den siste stigningen, San Fermo della Battaglia. Fuglsang hadde imidlertid ingen problemer med å følge New Zealanderen, og med omtrent seks kilometer å gå angrep han seg selv.

Helt uimotståelig var han å slå ut da avstanden til Bennett raskt kom over 20 sekunder.

Les: Fransk media: United har passert Chelsea – er i pole position for 1,92 meter høy midtstopper

Seieren kom etter et dramatisk løp der den store favoritten Remco Evenepoel fikk et uhell i nedstigningen fra Muro Di Sorma.

Den 20 år gamle Deceuninck-QuickStep-rytteren falt flere meter ned i en kløft og ble behandlet på stedet i lang tid før han ved bevissthet ble kjørt til sykehuset.

Evenepoel og Deceuninck-QuickStep hadde til da skapt løpet og på den ikoniske stigningen hadde Madonna di Ghisallo begrenset feltet voldsomt.

Jakob Fuglsang stakk fast på bakhjulet til Evenepoel, men ledet til og med Astana-teamet fremover på Muro Di Sormano, så ledergruppen ble redusert til bare syv menn.

Evenepoel falt dermed ut på nedstigningen, og på den nest siste stigningen, Civiglio, ble det tempo satt og opp tre Trek-Segafredo-syklistene, Vincenzo Nibali, Giulio Ciccone og Bauke Mollema mistet lederfeltet.

Den store Astana-dagen ble avrundet med en tredjeplass for Alexandr Vlasov, som på de siste 50 kilometerne ofret seg fullstendig for sin danske kaptein.

Med seieren kommer Jakob Fuglsang opp på siden av Rolf Sørensen, som i karrieren også vant to store ritt, Liège-Bastogne-Liège og Rundt Flandern.

Se: Raheem Sterlings ufattelige miss

Seieren er Fuglsang nr 26 som profesjonell.