Lover at det ikke kommer røde tall denne sesongen. (foto: arsenal, twitter)

Når de største ligaene går inn i dvale i november for å gi plass til VM-sluttspillet i Qatar, skal det jobbes intenst hos klubbene med å gjøre de riktige trekkene før vinterens overgangsvindu. Tradisjonelt kommer de største og viktigste overgangene om sommeren, men denne vinteren kan det bli et helt nytt spill hos Premier League-klubbene. Flere klubber mislyktes i sommer med å sikre de siste forsterkningene, nå skal sesongene sikres eller reddes med viktige signeringer i januar. Arsenal er intet unntak.

Det er spesielt midtbanen som skaper hodebry for Arteta. Med topplassering på PL-tabellen vises det ingen svakheter nå, men Arsenal-manageren har erfart at det kan bli kostbart å være tynt dekket i siste del av sesongen hvis skader inntreffer.

LES: Guardiola har gjort klar kontrakten til Alfie Haaland

Manuel Locatelli har vært et Arsenal-mål i lengre tid, men en av de mest spennende defensive/sentrale midtbanespillere på det italienske landslaget valgte Juventus i 2021. Denne sesongen har likevel Max Allegri plassert Locatelli bakover i spilletidskøen. På tross av at Juve i sommer anstrengte seg hardt for å lempe Adrien Rabiot over på Manchester United, har Allegri gitt franskmannen tilliten på bekostning av Locatelli.

Juventus-manageren har til og med uttalt at den eneste grunnen til at Locatelli har vært på banen i deler av 5 Serie A-kamper på begynnelsen av sesongen, var på grunn av skader i troppen.Mange mener Locatelli bør være førstevalget til Allegri på midtbanen, nå er 24-åringen i stedet fjerdemann i prioriteringsrekken. Spesielt blir det når Rabiot fortsetter med sin laidback-innstilling til jobben, ingen aner hvilken form Paul Pogba er i når han returnerer etter skade og utenomsportslig kaos, mens Leandro Paredes fortsetter i Juve-drakta med den halvgode formen han viste hos PSG.

Ifølge Calciomercato har Arsenal sendt signaler om at de er klare for å gjenoppta interessen for midtbanespilleren til rundt 35 millioner euro (transfermarkt).

LES OGSÅ: BBC: Manchester United legende Michael Carrick i samtaler om sin første faste managerjobb

Ifølge det italienske mediet har Arsenal-direktør Edu jobbet med en potensiell bytteavtale der Locatelli byttes mot Albert Sambi Lokanga (pluss mellomlegg). Så langt stemmer det meste for en signering av Locatelli i januar, men ifølge Calciomercato har signaler denne uken kommet om at 24-åringen har valgt å takke nei til å forlate Juve i januar. Han mener han fortsatt kan bli en suksess hos Bianconeri og er ikke klar for å gi opp drømmen om dette etter bare 14 måneder.

Surt for Arsenal, der alt så ut til å ligge til rette for en signering.