Fernando Torres og Mester Klopp ser teorienr deres i praksis. (foto: LIverpool)

I våres var El Nino tilbake på treningsfeltet hos Liverpool, denne gangen for å lære av Mester Klopp. Torres fikk være del av treningene til Liverpool, både et signal om at det er en tett link mellom den spanske klubblegenden og at trenerambisjonene til Torres er høye. Ikke mange månedene etter oppholdet hos Klopp har 40-åringen skaffet seg en kremjobb, et perfekt springbrett videre i trenerkarrieren.

I 2021 takket Atletico-legenden ja til å ta frem fløyta og involvere seg på treningsfeltet til Atletico Madrids akademi, klubben der han hamret inn 128 mål på 398 kamper. Da Torres var i gang som trener, ble samme intensitet som angrepsspiller for Atletico Madrid, Chelsea og Liverpool lagt inn i trenerjobben.

LES: Det blåser opp til budkamp om Everton

Så ble Torres assistenttrener for U19-laget til Atletico, der kameraene ikke overraskende zoomes inn på ham når det spilles kamper. Sammen med hovedtrener Ricardo Ortega ble Atletico ledet til final four av UEFAs ungdomsliga for første gang i klubbens historie. To år senere får Fernando Torres hovedtreneransvaret for Atleticos B-lag, som forrige sesong spilte seg til 9. plass i spansk 3. divisjon.

-De siste tre årene har vært en konstant læringsopplevelse. For meg er dette veldig viktig, og jeg er ambisiøs for å gjøre ting bedre hver dag, sier Fernando Torres til klubbens hjemmeside.

– Jeg føler mig hjemme, og jeg føler et enormt ansvar, avslutter Torres. Sånn taler en trener med ambisjoner og hjertet i jobben.

Det hviskes og tiskes rundt om i klubben om Torres styrer seg inn mot å bli manager for Atletico Madrid. Statusen til Torres på Wanda Metropolitana åpner de fleste dører. På treningsfeltet og langs kamparenaen har Torres mye av den samme energien og tilstedeværelsen som Diego Simeone.

Etter Torres sine arbeidstrening hos Jürgen Klopp og Liverpool tidligere i år, tillater vi å tolke det som at det også kan være en vei tilbake for Fernando Torres til Anfield, når han har utviklet seg videre som trener.

Vi så tidligere Liverpool-kompis Xabi Alonso ta steget som trener hos Real Sociedads B-lag til bundesligatittel med Bayer Leverkusen og på ønskelista til Liverpool, Real Madrid, Bayern München og Manchester City. Vi sitter med godfølelsen om at Fernando Torres kan være neste spanske trener som er klar for speed climbing.

F7: Marca: Real Madrid har neste gigantsign