Jordan Pickford har vært med Everton gjennom tykt og tynt. (foto: Everton)

For noen dager siden kunne Everton-fans puste lettet ut etter at det 777 Partners kjøpet ikke ble gjennomført innen fristen. – Det amerikanske investeringsselskapet er verdensberømt for å være elendige eiere og rett og slett kjipe folk.

I fjor høst ble eier Farhad Moshiri som i flere år har tapt store penger på sin investering i Everton og 777 Partners enige om et salg av hans 94 prosent av klubbens aksjer. – Ganske umiddelbart ble det klart at det var problemer knyttet til investeringen. Godkjennelse fra Premier League drøyde og det ble stilt spørsmål om 777 Partners rett og slett hadde penger nok til å gjennomføre kjøpet og ikke minst gjøre nøvdendige investeringer i drift og infrastruktur.

Etter de ble klart at Everton var til salgs har Everton-suppertere sammen med lokale forretningsmenn Andy Bell og George Downing, samt MSP Sports Capital, ha levert bud, mens Roma-eier Dan Friedkin, Michael Dell (verdens tiende rikeste mann) fra Dell Technologies og Kenneth King fra A-Cap sies å være interessert.

Les: Den nye Chelsea manageren Enzo Maresca sin første signatur var egentlig på vei til Leicester

Saudi Arabias kongefamilie bygger et harem av fotballklubber!

BBC melder at et konsortium, som inkluderer en saudiarabisk kongelig, har lagt inn et bud.

Ifølge BBC leder den London-baserte forretningsmannen og advokaten Vatche Manoukian et konsortium som inkluderer et ikke navngitt medlem av Saudi-Arabias kongefamilie, samt familier med høy nettoverdi i USA.

Manoukian-konsortiet sies å se Everton som «en sovende gigant» med potensial til å utfordre i toppen av verdensfotballen, og skal ha lagt inn et bud på 400 millioner pund for å overta klubben .

Supporterorganisasjonen, Everton Fan Advisory Board, som jobber for å sikre at klubbens ledelse tar hensyn til supporternes synspunkter, la også mandag ut et åpent brev til potensielle kjøpere hvor de ba om et «åpent, transparent og regelmessig engasjement» med supporterne.

Les på Helsesjefen: Ollie Watkins: «Jeg snakker med en terapeut før og etter hver kamp»

Everton endte i år på 15. plass i Premier League.