Alexander Sørloth

Det er ikke mange dagene siden RB Leipzig sin nyansatte manager Domenico Tedesco fortalte Alexander Sørloth han tid på diverse utlån var over og at han denne sesongen skulle få en fair sjanse til å gjøre seg bemerket i Bundesliga. – Men det var før Timo Werner ble kjøpt tilbake til klubben på en deal verdt 20 millioner euro fra Chelsea.

Nå har de en spiss for mye og det er ikke tvil om hvem som er den største stjernen i Leipzig. Sky Germany melder i dag at telefonen ikke har stått stille de siste dagene. – Det er ikke bare tyrkiske klubber som ønsker Süper Lig toppscoreren fra sesongen 2019/2020 tilbake til landet, men også interesse fra Real Sociedad hvor han var på utlån i sist sesong.

Les: Rolling Stones Harry-handel i Sverige

Men viktigst og trolig også mest interessant for den norske landslagsspilleren FC Köln som etter en overraskende god syvendeplass sist sesong i Bundesliga har enda større ambisjoner denne sesongen.

Köln ønsker å hente Sørloth som erstatter for Anthony Modeste som nylig ble klar for Borussia Dortmund.

Les: Nå er erstatteren til han som skulle erstatte Haaland på plass

RB Leipzig teller på knappene om de skal la 26-åringen gå på et nytt lån, overveiningen skal være todelt, de vet Sørloth mer enn noe ønsker å bli og Timo Werner har ikke akkurat sprudlet for Chelsea de siste to årene. En avklaring vil komme raskt, men trolig ikke før RB Leipzig i morgen tar i mot nettopp FC Köln til sesongen andre kamp i Bundesliga.