Fortsetter der han slapp hos Dortmund. (foto: city, twitter)

Borussia Dortmund har funnet en løsning på deres spissproblem etter at Erling Braut Haaland ble solgt til Manchester City. – De så seg nødt til å tenke nytt og ikke hente en spiller de om få år kunne selge dyrt til en Premier League klubb.

Den 34 år gamle Anthony Modeste, som best kan kjennetegnes med spill for en lang rekke klubber og svært varierende prestasjoner skal erstatte Sebastian Haller som igjen ble hentet inn for å erstatte Erling Braut Haaland.

Anthony Modeste som har blitt stabilt svært god i FC Köln er i ferd i voksen alder å etablere seg som en av Europas underholdende målmaskiner. Nå hentes han inn som en nødløsning etter at Dortmund-storkjøpet Sebastian Haller for en tid tilbake ble diagnostisert med testikkelkreft.

Les: Enig med Manchester United etter Paul Pogba beskjed

Godt nytt for Sebastian Haller som legene mener vil bli helt frisk og etter en opptreningsperiode vil kunne spille fotball på toppnivå. 28 år gamle Haller har en svært målrik sesong bak seg for Ajax etter han prøvde seg og «feilet» over to sesonger for West Ham. – Den tyske storklubben kjøpte han av Ajax for noen få uker siden som en erstatter for Haaland for 31 millioner euro.

Haller har vært gjennom en vellykket operasjon, men skal nå ha cellegiftbehandling. Tidsrammene for et comeback på fotballbanen er usikre. «Som følge av vår analyse av forrige sesong, tok vi en bevisst beslutning om å rekruttere en klassisk midtspiss som kunne styrke vårt offensive spill ved sine fysiske egenskaper, en sterk tilstedeværelse i luftrommet og ved å være en måltrussel», sier Dortmunds sportsdirektør Sebastian Kehl.

«I lys av Sébastien Hallers sykdom, er vi glade for at vi i Anthony Modeste har kunnet tilføre stallen enda en spiss med denne profilen»

Les: James Franco tilbake etter en #MeToo pause

Modeste scoret 20 mål for Köln forrige sesong.