(c) Bilde: Stabæk: Steinar Strømnes

Steinar Strømnes avslutter sitt arbeidsforhold med Stabæk et år før tiden og følger etter kona som har fått jobb på Hamar. – På Stabæk sine sider forklarer stopperen: 

«Det har vært noen spennende år, med både opp- og nedturer. Høsten, etter at Jönsson kom inn, har vært en stor opptur og laget har gjort det veldig bra. For meg personlig har det blitt mindre spilletid, etter at jeg spilte fast i vår. Det er også familiære årskaer til at vi flytter på oss. Kona har fått seg jobb på Hamar, og det gjorde avgjørelsen enklere»

Steinar Strømnes har signert en toårskontrakt med HamKam. Det bekrefter sportssjef Espen Olsen overfor HA mandag.

Dermed blir det et gjensyn med 32-åringen på Briskeby. Strømnes hadde nemlig et kort opphold hos grønnbuksene i 2007, på lån fra Vålerenga.

Les: Gary Neville hudfletter tre Manchester United-spillere

Steinar har jobbet hardt og vært lojal mot Stabæk, og klubben er takknemlig for alt han har bidratt med i sin tid her. Hos oss er det blitt mindre spilletid utover i sesongen, og derfor har vi også lagt forholdene til rette for at han kan finne seg en ny klubb etter årets sesong, sier sportssjef Inge André Olsen til Stabak.no.

«Først og fremst er han en leder, og det har vi manglet bak der i år. Han er gjennom-proff og en vinnerskalle uten like. På dødballer, spesielt defensivt, vil han være en stor ressurs for oss. Dessuten er han god med ballen i beina»

Etter at både Odmar Færø og Jacob Egeris var ferdige i HamKam etter årets sesong, har stopperplassen vært en prioritet.

Nå er altså Strømnes, som blant annet også har vært innom Kongsvinger, Lyn, Åtvidabergs og Strømmen, klar for å forsterke Kamma-forsvaret de to neste sesongene.

Les på Popidol: U2 slipper ny låt «Ahimsa»