Trener Jorge Sampaoli i fri dressur.

For fire uker siden satt styret til den stolte La Liga-klubben i krisemøte. Det som har vært suksesstreneren for Sevilla, hadde nå ledet klubben til sin historisk svakeste sesongstart (er jo alltid treneren som har skylda). Møtet ble avsluttet med konklusjonen på at Julen Lopetegui fortsatt hadde tilliten til å lede, de siste ukene har det likevel ikke lysnet.

Lopetegui har hatt en tilsvarende sesongstart som kollegaene Moyes og Rodgers i Premier League. Alle tre forventes å ligge å presse toppklubbene som de har gjort tidligere sesonger, 2022/23 møter ingens forventninger. Ledelsen hos West Ham og Leicester sitter rolig i båten, ifølge Marca har Sevilla bestemt seg for skiftet.

LES: Krise: Arsenal-stjerne har snudd i forhandlingene

Det spanske mediet hevder Sevilla-ledelsen har tatt kontakt med Jorge Sampaoli.

Da Jorge Sampaoli ble hentet tilbake til Europa (forrige gang var hos nettopp Sevilla, 2016/17) gledet vi oss stort. Den argentinske treneren som kan matche Diego Simeone i engasjement langs sidelinjen, har opparbeidet seg en aldri så liten kultstatus i bransjen. Han skuffet heller ikke i Marseille. Som erstatter for Andre Boas-Villas i februar 2021, markerte den tidligere argentinske landslagstreneren seg fra start.

I den første sesongen ledet han den stolte klubben nesten til topps av Ligue 1 (2.plass bak PSG). Sesongen før hadde Marseille-supporterne med gru sett de måtte nøye seg med Europaligaspill, Sampaoli førte klubben tilbake til det beste selskapet.

LES: Telegraph: Tottenham har funnet ut de trenger Jesse Lingard

Men den første sesongen ble også den siste for argentineren. 62-åringen skal blant annet ha blitt så illsint over klubbens passivitet på overgangsmarkedet, at han i juli 2022 trakk seg fra jobben.

Nå gjør Sevilla klart for å hente treneren som ledet klubben 2016-17, der det største minnet var da Sampaoli og Sevilla stanset Zinedine Zidanes irriterende 40-kamper uten tap-rekke med 2-1 seier.

Det er tydeligvis troen på at dette er mulig, som Sevilla-ledelsen nå trenger. Julen Lopetegui ledet Sevilla til Champions League-billett i sin første sesong som trener, hentet hjem Europaligatittlen for klubben, men dette er alt ancient history i fotballens verden. 14 poeng bak Real Madrid på topp etter syv kamper, det kan ikke aksepteres i Sevilla.

LES OGSÅ: PSG har fått i oppdrag å hente Manchester United-stjerne til Mbappé

Ifølge Marca har La Liga-klubben tatt avgjørelsen om å sparke Lopetegui, nå skal Sampaoli overtales.