Muligheten Arteta ikke kan la gå fra seg? (foto: arsenal, twitter)

William returnerte i sommer fra 52 kamper på banen på utleie til Marseilie. Hos Mikel Arteta hadde debuten på førstelaget så langt ikke kommet. I utgangspunktet ønsket franskmannen å bli i Marseille, men Arteta overtalte Saliba om at «denne sesongen var alt anderledes». Arsenal-manageren og Saliba har i løpet av åtte Premier League-runder sammen vist det ikke var noe å bekymre seg for.

Mot Tottenham på lørdag var 21-åringen outstanding. Han vant det som var av dueller, er treffsikker på pasningene, han brøt Spurs-angrepene, serverte gjennombruddspasninger og taklet så det suste i slaget om Nord-London.

LES: Aston Villa har to topptrenere på ønskelisten

Men mens Arsenal-supporterne hyller sin nye forsvarsstjerne, sprer uroen seg hos ledelsen for at Saliba kan glippe på lang sikt.

Med 18 måneder igjen av kontrakten må forlengelsen sikres. Denne gangen er Saliba i en helt annen forhandlingsposisjon. Før sesongen hintet agenten Djibril Niang at forhandlingene om kontraktsforlengelse var nesten i mål. Dette var før Salibas ekstremt suksessrike inntog i Premier League for serielederen.

Nå har det blitt dead quiet. Nå er det Saliba og agenten som ikke har noe hastverk med å binde seg til nye år med Arsenal, ifølge The Athletic har det spredd seg en uro hos ledelsen om at midtstopperens signatur kan glippe.

Flere av Europas gigantklubber har blitt oppmerksome på den franske landslagsspilleren, med suksess hos Les Bleus i VM øker verdien til 21-åringen ytterligere.

LES OGSÅ: Arsenal går etter Xavis utvalgte

For Arsenal prioriteres nå å få på plass den langsiktige avtalen med Saka og sikre at Gabriel Martinelli er med videre på en langsiktig kontrakt. Dette kan få Salibas forhandlinger til å settes på vent, noe som heller ikke reduserer uroen for at det som har vært en av Premier Leauges beste midtstoppere så langt i sesongen ikke blir med videre. For Mikel Arteta handler det om å fortsette å coache den unge franskmannen til videre utvikling og vise at Arsenal er en reell tittelkandidat med Champions League-billett i lomma.

William Saliba kan bli en av de store i Premier League, her har ikke Arsenal råd til å snuble.