Olivier Occéan

Mjøndalen har skjønt at de er nødt til å gjøre noe drastisk hvis de skal klare å rykke opp til Eliteserien igjen og bli der. De siste årene har det blitt nesten, i fjor ble det 6.plass i OBOS-ligaen og kvalifisering som de tapte. – Samme plass som de har nå etter 10 runder.

Olivier Occéan var en av de få virkelig underholdene spillerne som Odd har hatt, han bøtter inn mål etter mål og var et konstant uro moment. Nå har Mjøndalen vært nede på nivå nummer fire i Urædd og hentet mål maskinen i håp om at han skal skyte tilbake drømmen om eliteseriespill.

Den sportslige ledelsen erkjenner at det er et korttidsprosjekt han er tross alt 36 år gammel:

«Vi har hatt utfordringer med å score nok mål en periode og synes det er viktig å komplementere med en annen type spiss i troppen vår. Occean er ikke et fremtidscase, men et kortsiktig middel for å være bedre rustet inn i en spennende og viktig høstsesong» sier Karlsen til MIFs hjemmeside.

Occéan med ambisiøst mål
Selv sier den tidligere Odd-spissen at han gjerne spiller i Eliteserien igjen.

«Først og fremst håper jeg laget presterer bra og at vi skaper sjanser og scorer mål nok til å kapre et opprykk. Jeg er veldig motivert og har fortsatt en ambisjon om å spille på øverste nivå igjen – og gjerne for Mjøndalen» sier Occéan.

Vi har masse unggutter i troppen vår, og derfor er fint med både erfaring og kraft som Occean kan tilføre oss. Vi kjenner jo Olivier godt fra mange år i toppfotballen og gleder oss til å se han i brun drakt, sier Karlsen.

Occean har hele 13 sesonger bak seg i Eliteserien for Lillestrøm og Odd, senest i 2017. I tillegg har han blant annet hatt proffopphold i den tyske Bundesligaen for Eintracht Frankfurt.

Vi er rimelig sikre på at uavhengig av om klubben rykker opp eller ikke at Mjøndalen sin hovedtrener Vegard Hansen er ferdig.