Vinicius Jr

Det handler om å være tidlig ute. I juli blir en ung brasilianer 18 år og kan endelig begynne i klubben som kjøpte ham for 430 millioner kroner da han var 16 år og uten seniorfotball-erfaring. Manchester United etterlyser nå speider med ekstraordinær teft.

Vinicius Jr. heter den tidligere Flamenco-spilleren som neste sesong blir å se på Real Madrid. To år tidligere hadde speidere fra Barcelona og Real Madrid blinket ut 16-åringen som «den nye Neymar».

Les: Supertalentet fikk som 16-åring valget mellom Real Madrid og Barcelona

Da Martin Ødegaard gikk fra Strømsgodset til Real Madrid Castilla var det for 2,8 millioner euro, en sum så liten at det ble glemt i samme øyeblikk avtalen ble signert. – Skal du i det hele tatt komme opp på radaren til President Florentino Perez må de minst ha brukt 200 millioner kroner. – Du skal lete lenge for å finne noen på førstelaget til Real Madrid som er kjøpt billig.

Eneste mulighet for at Martin Ødegaard blir Real Madrid spiller er hvis han blir solgt, gjør det skikkelig bra i en annen stor klubb og så blir solgt til tilbake.

I England har Manchester United tråkket på gassen når det gjelder å bygge opp et verdensomspennende nettverk med speidere som tråler gjennom akademier og seniorslag på utkikk etter kommende verdensstjerner.

Vinicius Jr

Vi jobber for tiden med å rekuttere en speider i Frankrike for A-laget vårt for å sikre at vi får tilgang på unge spillere med potensiale til å bli av verdenskalsse, sier United ifølge ESPN.

Etter at Mourinho kom til klubben i 2016 skal United har satset mer på utsendte speidere, og kan nå ifølge ESPN skilte til 50 nye avtaler med speidere rundt om i verden.

Paul Pogba ble oppdaget av Manchester United som 16-åring og hentet fra Le Havre i 2009, og Anthony Martial ble på et tidlig tidspunkt hentet fra Monaco for rundt 390 millioner kroner.

Nå skal United sikre seg tilsig av flere franske supertalenter.