Han til høyre er den eneste som sitter på bremsen. (foto: city, twitter)

Manchester Citys toppscorer fikk seg en smell og ble byttet ut til pause i dagens seier over Aston Villa.

Det gikk på skinner for City i første omgang mot Villa med mål fra Rodri, Ilkay Gundogan og Riyad Mahrez. Hjemmelaget ledet 3-0 til pause. Til tross for å bidra med en Assist for Gundogans mål – ble Haaland byttet med Julian Alvarez, og Manuel Akanji også kom inn for Ruben Dias.

SISTE: Nok en nøkkelspiller på skadelista til Liverpool

Nordmannen fikk seg en trøkk i et sammenstøt med Villa-keeper Emiliano Martinez, og etter å ha fått behandling kunne han fortsette uten synlig ubehag. Men toppscoreren likevel byttet ut. City skal møte ligaleder Arsenal onsdag kveld på Emirates Stadium, og City-fansen vil vente spent på om Haaland rekker toppoppgjøret om bare noen dager.

Den norske målmaskinen har ikke scoret på et par kamper og alle trodde at Erling skulle får sjansen fra straffemerket rett før pause, da Jack Grealish gikk i gresset etter å ha blitt felt av Jacob Ramsey.

BILD avslører: Liverpool avviste bud på deadline day

Det var imidlertid ikke Erling Braut Haaland som steg frem etter at dommeren hadde pekt på straffemerket. Riyad Mahrez fikk jobben å øke ledelsen til med tre mål til pause.

City ligger nå bare tre poeng bak Arsenal, men har spilt en kamp mer. Toppoppgjøret på onsdag kan bli meget avgjørende i kampen om gullet.