Ole Martin Kolskogen bilde: Aafk

Den 22 år gamle midtstopperen Ole Martin Kolskogen forteller til Aalesund sine sider at det føles godt å signere med klubben. Midt i søndags kaffen har Aalesund blitt enig med Brann om en overgang for Kolskogen som Bergensklubben hentet fra Åsane før 2020-sesongen. I var fjor lånt ut til Jerv som er tilbake i OBOS-Ligaen.

Til tross for sin unge alder har han notert seg for 114 seniorkamper. På norsk fotballs høyeste nivå har han 69 kamper totalt for Brann og Jerv.

Les på Radiosporten: Mason Mount kan komme til å «redde» Chelsea uten at noen egentlig ønsker det

  • Det føles godt. Det har vært interesse en stund nå fra Aalesund, og det var deilig at det gikk i boks. Jeg søkte etter en ny klubb nå, hvor jeg kan få ro på meg til å ta det neste steget, og Aalesund virket som en utrolig fin klubb å gjøre det, forteller hovedpersonen selv til Aafk sine sider.

Ole Martin kan også skilte med landskamper for Norge på U16-, U17- og U21-nivå. Debuten i toppfotballen fikk han som 17-åring for Åsane, da han spilte fra start i OBOS-ligaen i lokaloppgjøret mot Øygarden i april 2018. Kolskogen signerer på en kontrakt ut 2025.

  • Vi er veldig glad for å få Ole Martin Kolskogen til AaFK. Jeg kjenner han godt fra min tid i Brann. Det er en ung og spennende U21-landslagspiller med stort potensiale. På tross av sin unge alder har han allerede mange kamper på øverste nivå i Norge. Han har stor fart og er bra med ballen. En fin type og en seriøs gutt som vil passe godt inn i klubben, forteller Lars Arne Nilsen.
  • Les: Vil bruke 2,5 milliarder på Englands dynamiske midtbaneduo

Den første smaken av Eliteserien fikk Ole Martin for Brann som 19-åring. I første serierunde 2020 startet han som midtstopper i en forsvarstrio borte mot Haugesund. Litt artige fakta i den forbindelse må nevnes. Både Alexander Ammitzbøll og Kristoffer Barmen, som Ole Martin blir lagkamerat med i Aalesund, spilte kampen. Kristoffer for Brann, Alexander for Haugesund.

  • Med salget av Besim er vi sårbare på stopperplass, og vi er veldig fornøyd med å hente en såpass ung og etablert midtstopper som Ole Martin. Han er landslagsspiller, tilfører oss fart og har et stort potensial som vi ønsker å forløse, sier sportssjef Bjørn Erik Melland.