(foto: city, twitter)

Manchester City ser meget sterke ut denne sesongen med en sensasjonell nordmann på topp. Det er ventet at vil forsterke ytterligere neste sesong med bl.a. Jude Bellingham høyt på lista.

Men selv om nye krefter viser vei frykter Manchester City at Ilkay Gundogan vil avvise kontraktstilbudet deres og forlate klubben gratis til sommeren, har kilder fortalt Football Insider.

Premier League-mesterne vil gjerne beholde den tyske landslagsspilleren, som fylte 32 år forrige uke.

SISTE: Er sikker på å signere Messi allerede i januar!

Hans nåværende kontrakt går ut ved sesongslutt og han vil stå fritt til å skrive under med en utenlandsk klubb fra 1. januar.

City har vært i kontakt med Gundogans leir for å diskutere en forlengelse, men det er ingen avtale på plass.

Gundogan har blitt linket til klubber i Premier League så vel som på kontinentet, og på Etihad Stadium frykter de at han ønsker en ny utfordring. Særlig en tysk storklubb er interessert.

Ilkay Gündogan er en av Manchester City manager Pep Guardiola sine favoritter

Midtbanespilleren har vært en sentral mann i Pep Guardiolas lag denne sesongen, som er hans syvende i klubben. Han har startet 12 Premier League- og Champions League-kamper og har totalt 16 opptredener i alle konkurranser.

Tyskeren var den første signeringen av Guardiola-æraen tilbake i 2016 da han kom til fra Borussia Dortmund til en pris av £20 millioner.

Gundogan scoret 13 ganger på 28 ligaopptredener og hadde solide 17 mål i alle konkurranser i 2020-21.

Han fulgte opp forrige sesong med ytterligere 10 mål, inkludert den minneverdige dobbelen i sesongfinalen mot Aston Villa som sikret City tittelen foran Liverpool.

Gundogan har nå spilt 269 ganger i alle konkurranser for City, scoret 51 mål og lagt på 34 assists.