Haaland har skiftet fra Marco Reus til Grealish for ny bromance. (foto: city, twitter)

Liverpool hadde allerede gitt fra seg to poeng i 2-2 kampen mot jyplingen Fulham. Manchester City-supporterne visst godt at de vant Premier League med ett poeng over Liverpool forrige sesong, en seier mot West Ham på søndag kunne gi forspranget som kan være avgjørende når vi går inn i mai 2023. Pep Guardiola hadde preppet spillerne sine godt, Erling Haaland sørget for resten.

På fredag fikk City-manageren spørsmålet om hvor mange mål han forventet av Haaland i debutsesongen. Da svarte Guardiola at han ikke tenkte på det, for det står ikke og faller på om 22-åringen scorer. På søndag svarte Haaland selv på spørsmålet: Mange!

LES: Chelsea-flopp enig med ny klubb

West Ham tok en 7. plass forrige sesong og skal være en tøff match for samtlige motstandere, men på London Stadium kom David Moyes og gjengen til kort.

I det som viste seg å bli et Haaland-show. 22-åringen stakk mot West Ham-feltet på slutten av første omgang, keeper Alphonse Areola stormet ut og hektet City-spissen til straffe. En gylden regel (eller er den utdatert?) i fotball er at den som felles ikke selv tar straffen. For Guardiola var det helt naturlig å sende debutanten med fokuset til en hel fotballverden på seg frem til straffemerket.

Iskaldt inne ved venstre stolpe til 0-1.

Etter pauset presset West Ham på for en utligning, men når du møter City er det begrenset hvor mye tid du får med ballen. I stedet kom City i angrep der Kevin de Bruyne sendte Haaland fri i dybden til ferdigscora pasning: 0-2.

Grealish ga senere Haaland muligheten til hattrick på et nydelig innlegg, men 22-åringen var ikke like presis med skallen.

LES: Barcelonas Neto klar for Premier League!

Haaland ble byttet ut, City fortsatte å kontrollere kampen og startet sesongen med full pott og Erling Haaland satt grundig i arbeid.