John Arne Riise fjerner bevis for at han er nr.6

Den britiske fotballavisen Planetfootball som har noen millioner lesere har etter at Liverpool hentet Thiago Alcantara tatt en titt på spillere med drakt nr.6 for å se hvor de står i forhold til den spanske midtbanespilleren.

Den spanske midtbanespilleren, som behandler hver pasning med omsorgen og presisjonen til en maskiningeniør, ble signert fra Bayern München for 30 millioner euro.

Les: Patrick Vieira klarer ikke demme opp for enorm Wilfried Zaha interesse

Hvem er den verste?

 • Luis Alberto nummer 8
  Det motsatte av kjærlighet er ikke hat, det er likegyldighet. Det motsatte av minneverdig er Luis Albertos tid i Liverpool.

Signert fra Sevilla for 6,8 millioner pund sommeren 2013, den spanske offensive midtbanespilleren ni kamper under Brendan Rodgers’ dødsdømte tittelutfordring uten noen gang å true med å finne nettet.

Ble lånt ut til Malaga og Deportivo La Coruna før han ble lastet av til Lazio i 2016, noe som markerte slutten på en stor feil.

 • Don Hutchison nummer 7
  Når han snakker om tiden på Anfield, husker Hutchison hvordan han ‘kom godt overens med Graeme Souness, og jeg tror han likte spillestilen min ganske godt fordi jeg ble sittende fast’. Det må ha virket som århundrer siden skotten Alan Hansen hadde på seg nr. 6-trøya.

Dessverre taklet Don Liverpools natteliv med samme kraft som motstanderne og huskes best av mange for stolt å vise frem kronjuvelene sine i en bar i sentrum.

Scoret 10 mål i den første Premier League-sesongen før han dro til West Ham.

 • Phil Babb nummer 6
  Vi har alle sett klippet. Du kjenner den ene. En fortvilet Babb som forsøkte å forhindre et Chelsea-mål i 1998 og gled inn i målstolpen, ett ben på hver side, og skadet halebeinet. Selv å skrive denne setningen om hendelsen fremkaller gjør vondt

Det minnet, forutbestemt til å leve evig i fotballsamlingsvideoer, har uten tvil overskygget minnene fra Babbs Liverpool-karriere med 170 kamper og ett mål!.

En umerkelig spiller i en umerkelig epoke for klubben, Babb tjente Liverpool godt i løpet av hans seks år lange periode, men skader og dårlig form begrenset hans videre karriere.

Les: Football-Insider: Firmino klar for å signere

 • Fabio Aurelio nummer 5
  Etter å ha blitt den første brasilianeren som signerte for Liverpool etter ankomsten i 2006, var Aurelio en jevn utøver med øyeblikk av subtil klasse ispedd gjennom hans seks år lange periode på Anfield.

Det mest minneverdige eksemplet på dette var å score et deilig frispark i en 4-1-seier på Manchester United i 2009, en kamp hvor mange begynte å tro at klubbens titteltørke nærmet seg slutten. Men med forutsigbarheten til en slange som dreper en leguan, vant United fortsatt ligaen den sesongen, og den seieren ble en bittersøt en.

Til syvende og sist ødela skader hans tid i Liverpool, men Aurelio var en av deres mest undervurderte signeringer.

 • Markus Babbel nummer 4
  Den dekorerte tyskeren ankom sommeren 2000, sommeren hvor hans nasjonale lag led nederlaget av Kevin Keegans England.

Heldigvis hadde Babbel tid til å komme seg etter en slik ydmykelse. Hans beroligende tilstedeværelse i forsvaret og angrepstrusselen var en stor oppgradering av tidligere signeringer og utgjorde en viktig rolle i Liverpools tredobbeltvinnende sesong 2000-01, som vitne til av hans mål i UEFA-cupfinalen over Alaves.

Dessverre fikk Babbel det svekkende og lammende Guillan-Barre-syndromet, og etterlot ham rullestol i flere måneder og en skygge av sitt tidligere jeg etter bedring.

Et klart tilfelle av hva som kunne ha vært.

 • Dejan Lovren nummer 3
  Lovren ble signert etter det som må ha vært en ekstremt misvisende PowerPoint-presentasjon fra Rodgers, og ble raskt et ordord for ulykkelig forsvar de første årene på Merseyside. Dette var en spiller som en gang ble byttet ut etter en halvtimes utugelighet mot Tottenham, en klubb som stadig har redefinert ordet.

Men selv om han aldri virkelig inspirerte selvtillit, ble Lovren sittende lenge nok til å vinne motvillig respekt fra Liverpools fanbase. Han scoret også vinneren i sin sensasjonelle comebackseier over Borussia Dortmund i 2016, og ga Liverpool en av deres mytiske europeiske netter.

Da han dro til Zenit etter tittelseieren i 2020, ble hans avgang sørget av fans av slapstick-komedie.

 • Thiago Alcantara nummer 2
  Det er stor sjanse for at Thiago stiger til nr. 1 ved senere oppdateringer, men tiden vil vise.

Signeringen hans i 2020 lovet så mye; Thiago, en av de mest kultiverte midtbanespillerne i verden og en nøkkeldel av Bayern Münchens tredobbeltvinnende lag i 2019-20, så ut som han kom for å styrke Jurgen Klopps altovervinnende regjerende Premier League-mestere ytterligere.

Dessverre, uten hans egen skyld, ble debutsesongen hans på Merseyside til noe av et mareritt. Thiago var en av flere nøkkelfigurer som ble hindret av skade, mens Liverpool ble troféløst og måtte kjempe med nebb og klør for å til og med havne blant de fire beste.

Men da han var i form viste han noen spennende kvalitetsglimt. År to var betydelig bedre…

 • John Arne Riise nummer 1
  Noe av en kultfigur i Liverpool gjorde at Planetfootball gikk for Riise over Lovren. John Arne Riise som er skilt for tredje gang åpnet opp i Dagbladet (som er eksperter på sosialporno) at han gråter mye om kvelden. Om dagen er han hovedtrener for Avaldsnes.

Signert i 2001, ble den flammehårede nordmannen raskt elsket av Liverpool-fans med en engasjert holdning og sin definitive fot som en trekkmotor. En innsats, mot forhatte rivaler Manchester United, ble klokket til 120 km/t da den kjørte forbi Fabian Barthez.

Riises defensive inkonsekvenser betydde at han noen ganger ble brukt på midtbanen i stedet for sin normale backposisjon. Men hans dedikasjon til å slå ballen så hardt som menneskelig mulig gjorde ham ekstremt relatert til den frustrerte Sunday League-fotballspilleren i oss alle.

Statusen hans var uproblematisk av straffemissen hans i Istanbul og et selvmål i siste øyeblikk i Champions League-semifinalen i 2008 mot Chelsea, et tegn på at kjærlighet virkelig er tilgivende.