Mentor. (foto: liverpool, twitter)

Mo Salah og Liverpool ble før sesongen enige om veien videre. Sadio Mané ble enig med seg selv om at han trengte nye utfordringer, og trakk til Bundesliga. Sistemann av Liverpools glorious trio har kontraktsutløp til sommeren og står fritt til å forhandle med andre klubber fra 1. januar. Så hva skjer med Roberto Firmino?

Med Mané borte og skader på nøkkelspillere som Luis Diaz og Digo Jota, har den brasilianske landslagsspilleren vært et av de store lyspunktene hos Liverpool denne sesongen. 8 scoringer og 4 assits på 18 kamper, og en smittende energi som Firmino har vist tidligere når han har vært på topp.

LES: Graham Potter får det som trengs for å bygge «fremtidens Chelsea»

Selv om den gnistrende formen til Firmino ikke har reddet Liverpool fra status på fattige 16 poeng på 12 Premier League-kamper, er ingen i tvil om at 31-åringen har spilt seg til gode forhandlingskort når han skal velge hvilken kontrakt han skal signere for de kommende sesongene.

Firmino ble hentet av Brendan Rodgers i 2015 og har siden vært med å score og assistert Liverpool til trofeer i Premier League, Champions League, FA Cupen og Ligacupen.

For at Liverpool skal kunne gi 31-åringen forlengelse, må han som James Milner akseptere et lønnskutt. Ukelønna på rundt 180 000 pund må dermed kuttes, går Firmino ut i januar og åpner opp for exit fra Anfield, kommer han garantert til å kunne beholde og trolig øke denne lønna som free transfer til sommeren.

Så hvilken vei går det?

Ifølge Football-Insiders kilde er Firmino happy hos Liverpool og innstilt på å signere forlengelse etter å ha «restartet» karrieren hos de røde denne sesongen, godt timet inn mot VM-sluttspillet.

LES OGSÅ: Klopp blir etter alle solemerker suspendert

Yes!