Det er mange idretter som koster mye penger å delta i, men det er måter man kan løse dette på. Her skal vi gå igjennom noen tips til hvordan du kan finansiere idretten din på best mulig måte, sånn at du ikke trenger å bekymre deg for om du har råd til å drive med idretten din eller ikke – enten dette er gjennom lån eller sparing.

Det å drive med idrett koster penger. Dette gjelder uansett hvilken idrett man velger, men det er helt klart sånn at det er enkelte idretter som koster mer enn andre, og i noen idretter er det helt vanlig at man tar opp lån. Idretter som kampsport, håndball, fotball og andre vanlige idretter koster ofte ikke så mye, men hvis man for eksempel vil komme langt innenfor idretter som ridning, ski eller andre dyre idretter, så kan det komme til å koste ganske mye – primært fordi utstyret er dyrt, noe man skal betale for i tillegg til treningen, og her er det ikke uvanlig å ta opp lån.

Hvis du ikke har råd til det utstyret du trenger

Selv om det finnes mange gode sparetips, som vi skal gå igjennom litt senere, som gjør at man kan legge strategier for sparing sånn at man ikke trenger å låne penger, er det likevel noen ganger sånn at dette er en fin løsning. Hvis du ønsker å se hvilke lån som er tilgjengelige, sånn at du kan ta stilling til om dette er noe som passer de ønskene du har, kan du for eksempel se muligheter for hurtiglån her

Hurtiglån er en av de typene lån man kan ta, men det finnes også mange andre typer lån man kan vurdere, så det er viktig at du vet hva du trenger og hva du har råd til, sånn at du bedre kan ta stilling til hvilken type lån som passer best for deg og din situasjon. Det finnes flere forskjellige typer hurtiglån, og her er noen av de mest vanlige.

  • Hurtiglån med kredittsjekk: Dette er en type hurtiglån der du søker om å låne, og det blir foretatt et kredittsjekk. Dette betyr at det blir gjort en vurdering av om du har råd til lånet. Det kan være høye renter og gebyrer på hurtiglån generelt, så sørg for at du gjør deg et helhetlig inntrykk av lånet før du skriver under.
  • Hurtiglån uten kredittsjekk: Dette fungerer på samme måte som beskrevet over, bortsett fra at det ikke blir gjort et kredittsjekk. Selv om dette kanskje høres bra ut, så er kredittsjekk noe som faktisk er positivt for deg, sånn at du ikke tar opp et lån du ikke har råd til. Her er det derfor ekstra viktig at du tar stilling til dette selv.
  • Kredittkort: selv om dette ikke vil beskrives direkte som hurtiglån, er det en låntype mange benytter seg av i denne typen sammenhenger. Dette er fordi det er en type lån som stort sett alle har tilgjengelig gjennom banken sin. Her får man typisk låne uten renter den første måneden.

Det er ikke alltid man har mulighet til å kjøpe det man trenger til idretten sin, og dette kan være frustrerende – særlig fordi idrett er noe der utstyret har stor betydning. Det er derfor vanlig i mange av de dyrere idrettene å ta opp lån, sånn at man kan få kjøpt det utstyret man trenger, når man trenger det.

Spar et fast beløp hver måned 

Et av de beste sparerådene når det kommer til å få råd til en dyr aktivitet i hverdagen er å spare like mye hver måned. Det er nemlig sånn at det ofte er dyrt å kjøpe utsyr, betale for trening, deltagelse i konkurranser og andre ting, så det å skulle finne de pengene i budsjettet akkurat den måneden er ikke så smart.

Det er mye bedre å spare nok penger hver måned i stedet for, sånn at man vet at man alltid har pengene til det man trenger, når regningen kommer, og at dette ikke er noe som derfor kommer til å påvirke det daglige budsjettet for den måneden man får regningen.