(foto: awoniyi, twitter)

«Klubben passer meg, for meg er dette en familieklubb», sier Taiwo Awoniyi om tilværelsen i Bundesliga. Høres småkoselig ut, men beskriver ikke reisen 24-åringen har hatt siden han forlot Liverpool i sommer.

Den nigerianske spilleren var lei av de kontinuerlige utleieoppholdene som Liverpool-spiller: FSV Frankfurt, NEC, Mouscron, Gent, igjen Mouscron, Mainz 05, så Union Berlin. Sommeren 2020 lovet forwarden familien sin at dette skulle bli slutt på midlertidige klubber, etter ha hatt Liverpool som moderklubb siden 2015 uten så mye som et minutt på banen (manglende arbeidstillatelse gjorde selvfølgelig ikke situasjonen enklere).

Les: Atletico Madrid er svært interessert i et bytte med Anthony Martial

Totalt blir dette syv utleieopphold på seks år. Planen om exit Liverpool ble utsatt på grunn av virussituasjonen, men forrige sommer tok han avgjørelsen.

-Jeg visste at muligheten for å spille for Liverpool var liten. Jeg visste ikke hva som kom til å skje, men jeg skulle ikke dra på utlån igjen, sier 24-åringen til Goal.

Det endte med permanent overgang til Union Berlin, der han hadde sitt siste utleieopphold. Det er tydelig at båndet som ble kuttet med Liverpool har bidratt til en ny giv, for noen måneder etter den permanente overgangen står spilleren med solide 9 scoringer på 15 Bundesliga-kamper.

Har endelig funnet et fotballhjem. (foto: union, twitter)

Dette betyr at 24-åringen nå bare har tre spillere foran seg på toppscorerlista i Bundesliga:

Robert Lewandowski (18 scoringer)

Patrick Schick (16 scoringer)

Erling Haaland (13 scoringer)

Forrige sesong på leie hos Union ødela en skade deler av sesongen, men da 24-åringen fikk muligheten til permanent overgang i juli, nølte han ikke et sekund. Halvveis ut i sesongen angrer han ikke på at han valgte å hoppe av drømmen om spill for LIverpool. Med totalt 14 Union-scoringer har han allerede passert det han hadde i sin så langt beste sesong i karrieren.

-Det går bra, det er fint å se på toppen av toppscorerlista og se hvilke navn jeg er med der oppe, sier Awoniyi til Goal.

Union Berlin har med storspill av 24-åringen plassert seg på 6. plass i Bundesliga, bare tre poeng opp til Champions League-kvalikplass. Forrige måned sørget klubben også for den viktige statusen som best i den tyske hovedstaden etter 2-0 seiern mot Hertha Berlin forrige måned. Awoniyi dro her til med den første scoringen og viste vei.

Liverpool var drømmen, Union Berlin har blitt det befriende gjennombruddet.

Les på Engelske Klubber: Vil sende Robin Olsen tilbake til Roma