Tror du på flaks? Tror du at det er en slags magi involvert i gambling? I så fall er du ikke alene. Mange tror på overtro og lykkebringer når det kommer til pengespill. I dette blogginnlegget vil vi diskutere fem av de mest populære gambling-overtroene.

Om du heller søker faktiske ting som øker dine vinnersjanser, kan vi Zamsino’s liste over gratisspinn for å spille helt gratis. Dette gir deg nemlig enda flere sjanser til å vinne mer penger, uten at du selv satser noe som helst. Men er du fortsatt insisterende på at overtro fungerer, bør du kanskje heller lese videre i denne artikkelen. 

1 – Heldig kaninfot

Den første populære gambling-overtroen er den «heldige» kaninfoten. Noen tror at det å bære en kaninfot med seg vil bringe dem lykke til når de spiller.

2 – Lady luck

Den andre overtroen er troen på lady luck. Noen mennesker tror at det er en gudinnelignende skikkelse som overvåker all gambling og som kan skjenke lykke til dem som behager henne.

3 – Den varme hånden

Den tredje overtroen kalles «den varme hånden». Denne overtroen antyder at noen spillere er heldige og at de ikke kan tape. Denne troen fører ofte til overmot og dårlig beslutningstaking.

4 – Gamblers feilslutning

Den fjerde overtroen kalles «gamblers feilslutning». Denne feilslutningen antyder at tidligere resultater dikterer fremtidige utfall. For eksempel, hvis noen har tapt fem runder på rad i blackjack, kan de tro at de «skal» vinne neste runde.

5 – Pokeransikt

Den femte og siste overtroen er troen på pokerfjeset. Denne overtroen antyder at det er viktig for spillere å forbli fattet og ikke avsløre noen følelser, da dette kan gi bort hånden deres.

Hvorfor tror folk på overtro?

Det er ingen svar på dette spørsmålet, siden overtro varierer fra person til person. Noen mennesker kan imidlertid tro på overtro fordi de gir en følelse av kontroll i en usikker situasjon. Andre kan tro på dem fordi de gir en følelse av komfort eller trygghet. Atter andre kan tro på dem fordi de har hatt personlige erfaringer som ser ut til å støtte overtroens påstander.

Uansett hvilken grunn du har til å tro på gambling-overtro, er det viktig å huske at de er nettopp det – overtro. De er ikke basert på vitenskap eller fakta, og det er ingen bevis som tyder på at de faktisk fungerer. Så hvis du leter etter lykke til når du spiller, prøv noe annet.

Hvordan kan du øke vinnersjansene dine?

Hvis du ønsker å øke vinnersjansene dine når du spiller, er det et par ting du kan gjøre. Prøv først å undersøke spillet du spiller og lær så mye du kan om strategiene som er involvert. For det andre, sørg for at du setter deg realistiske mål og ikke satser mer enn du har råd til å tape. Til slutt, hold deg rolig og fattet, og ikke la følelsene få det beste ut av deg. Hvis du kan følge disse tipsene, vil du være på vei til vinnerrekker på kort tid.

Overtro å unngå

Selv om det er mange populære gambling-overtro, er det også noen du bør unngå. Den første er gamblerens feilslutning – husk at tidligere resultater ikke dikterer fremtidige utfall. Det andre er feilgrepet om den varme hånden – bare fordi noen har vunnet noen få runder på rad, betyr det ikke at de vinner neste runde. Til slutt, ikke tro på dameflaks – hun eksisterer ikke! Husk disse tipsene, og du vil være på vei til å unngå kostbare feil.

Fungerer denne overtroen noen gang?

Det er ikke noe klart svar på dette spørsmålet. Noen mennesker sverger til den heldige kaninens fot, mens andre mener at feilgrepet om den varme hånden ikke er mer enn en myte. Til syvende og sist kommer det ned til personlige preferanser og tilfeldigheter. Så hvis du er nysgjerrig på om din favorittgamblingovertro fungerer eller ikke, prøv det og se selv.

Mer enn sannsynlig vil det fungere noen ganger. Men det er ikke på grunn av selve overtroen. Hvis du besøker kasinoet gjentatte ganger, vil overtroen din over tid svikte deg.

Sammendrag

Det er mange populære gambling-overtro, men det er også noen du bør unngå. Husk å sette deg realistiske mål for deg selv, hold deg rolig og fattet, og undersøk spillet du spiller før du begynner å spille. Hvis du kan følge disse tipsene, vil du være på vei til vinnerrekker på kort tid. Gambling handler om tilfeldigheter – så ikke legg alle eggene dine i én kurv.