Mauricio Pochettino med det intense Spurs-blikket. (foto: tottenham)

Le Parisien har varslet at avgjørelsen er tatt i Paris. Mauricio Pochettino er ferdig hos PSG, nå forhandles det om den økonomiske kompensasjonen. Parallelt jobber Antonio Conte for å lede Tottenham til Champions League-billetten – og så forlate London.

Vi har sett det før. Det er begrenset hvor mange trenere det finnes som kan ta ansvaret for de største klubbene med monsterbudsjett og tilsvarende forventninger. Dette betyr at så fort én av de beste i bransjen blir ledig på markedet, er stolleken godt i gang. For de arbeidssøkende topptrenerne byr dette på en mulighet, for de største klubbene er det bare å holde hardt på sin egen suksesstrener.

For når spillet om de beste managerne er i gang, brukes de fleste midler. Le Parisien hevder Pochettino har fått beskjed om at han er ferdig, samtidig hevder den franske avisen at Antonio Conte har sendt signaler til PSG om at han kan levere suksess i Champions League.

Da Antonio Conte ble hentet til Spurs viste alle det ikke ville vare i årevis, men at han skulle ta med seg noen mesterskap før han raste videre. – Nå er Tottenham i sjokk, de kan miste han mye tidligere enn noen trodde.

Italieneren kom først til London i begynnelsen av november, og erstattet Nuno Espirito Santo som bare fikk 17 kamper i managerstolen. – 52-åringen signerte ikke en langsiktig avtale på Tottenham Hotspur Stadium. I stedet skrev han en avtale frem til sommeren 2023 selv om han ble tilbudt en tre års avtale med et års forlengelse.

Frem til de siste månedene sto, ifølge fransk media, Zinedine Zidane øverst på PSGs liste, men Zidane har fortsatt ikke forpliktet seg til en avtale. Det antas jobben som landslagssjef for Frankrike frister mer.

Antonio Conte er under kontrakt i ett år til, så skal en overgang skje må det sendes et kompensasjonsgebyr til Tottenham. Contes tid i hovedstaden har ikke gått knirkefritt. Og faktisk kritiserte han klubbens overganger fra januar, og kalte det «rart» for Tottenham å sende ut fire spillere på lån og selge én.

Han sa også at jobben var en stor utfordring med at klubben startet en gjenoppbyggingsprosess. Men offentlig siden da har han lovet sin fremtid til Spurs etter å ha snakket med Levy i slutten av februar.

Nå blir drømmestillingen til Conte åpen i Paris, der budsjettbegrensinger ikke er tema på dagsagendaen, mens Tottenham har mulighet til å overtale Pochettino til å fortsette prosjektet som ble revet fra ham noen få måneder etter Champions League-finalen.

Spurs-supporterne har igjen noen spennende og frustrerende måneder foran seg. For oss hadde det vært så ekstremt riktig å få Mauricio Pochettino tilbake til London. Som leder for oppbygningen av et Tottenham som gikk nesten hele veien i Champions League og stinn av ny erfaring med å lede en klubb med Messi, Mbappé, Neymar, Di Maria, Icardi og gjengen, kan argentineren bringe Spurs tilbake (og videre) på riktig spor.

Please, la det skje.