(c) BIlde RBK Ivar Koteng og Rune Bratseth.

Rune Bratseth trekker seg fra styret i Rosenborg med umiddelbar virkning. Det skriver Adresseavisen i dag. Dette skjedde på et styremøte søndag. Bakgrunnen var at var stilt et mistillitsforslag mot den tidligere forsvarskjempen som har vært i RBK i mange år.

– Jeg uttalte meg etter at det var kommet et mistillitsforslag til årsmøtet. Der stilte jeg spørsmål rundt hvordan fremtiden vil se ut, blant annet når man skal rekruttere nye styremedlemmer til RBK. Hvem orker å sitte i et slikt ulønnet verv når man kun utsettes for kritikk? Og hvor enkelte medlemmer i klubben, uten innsikt eller kunnskap om det som foregår på styrerommet, uttaler seg slik man gjør? Det gjelder også på sosiale medier, sa Bratseth til avisen.

SISTE: Antonio Rudiger enig med ny klubb

Tidligere Rosenborg-spiller og supporter Mini Jakobsen synes det er synd at Bratseth er ferdig.

– Jeg synes det er fryktelig trist. Man har kommet i en situasjon der Rune føler at det blir så mye negativitet at han ikke vil mer. At enkelte grupper av mennesker skal klare å gjøre det slik at Rune ikke vil bidra lenger for en han er så glad i… Det er synd, sier Mini til TV 2.

Forrige uke kom det altså et mistillitsforslag mot Bratseth etter en «særdeles negativ periode» for Rosenborg.

Le Parisien: Pochettino har fått sparken hos PSG

– At Rune Bratseth har sterke følelser for Rosenborg Ballklub er ikke noe vi trekker i tvil. Samtidig er han også den ved siden av avtroppende styreleder som har sittet gjennom en særdeles negativ periode med utvikling for klubben, uten at vi kan se ett eneste spor av positive bidrag som kunne endre på denne retningen», sto det i mistillitsforslaget.

Klubben skal ha årsmøte onsdag.