Rene og hvite drakter før gladiatorkampen i Premier League sparkes i gang. (foto: fulham, twitter)

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Fulhams muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget.

DETTE ER FULHAM 2018/2019

Manageren

Fulham  og vår egen Stefan Johansen er nyopprykket etter at de slo ut Aston Villa i play-off på Wembley. Serberen Slavisa Jokanovic fortsetter i sjefsstolen på Craven Cottage. Han bygde et ballsikkert, pasningssterkt Championship-lag som fortjente å rykke opp.

Klar for å leke med de store gutta? (foto: fulham, twitter)

Tidligere plasseringer i ligaen

  • Har ikke spilt i Premier League siden mai 2014 (fikk 32 poeng denne sesongen)

Les: Statistikk og analyse av Fulham på Oddsen.nu

Overganger denne sommeren

Fulham har vært hyperaktive i transfermarkedet. Jean Michel Seri og Le Marchand fra Nice, stopperen Mawson fra Swansea, keeper Fabri fra Besiktas (fortid i Deportivo La Coruna), Schurrle på lån fra Dortmund, Chambers på utlån fra Arsenal, Rico på utlån fra Sevilla, Vietto på utlån fra Atlético Madrid, Fosu-Mensah på utlån fra United og Zambo Anguissa fra Marseille.

Vi håper virkelig at det er plass til Stefan Johansen i Fulhams total makeover. (Johansen bør kanskje jobbe litt med timingen i taklingene…)

https://twitter.com/jokanuno/status/1024710896717889542

Styrker og svakheter

Da Fulham ikke har spilt i Premier League siden mai 2014, spiller statistikken ikke så stor rolle i deres tilfelle. Championship har ikke samme nivå som Premier League, enkelt og greit.

Les: Statistikk og analyse av Fulham på Oddsen.nu

Sesongåpningen

Fulham åpner hjemme mot byrival Palace. Deretter skal de opp mot nok en byrival i form av Spurs på bortebane.

Burnley er siste lag de møter  i August. Palace og Burnley er typisk midtsjikt, men mot Tottenham vil de få første smak på toppnivået i verdens tøffeste liga.

Hvor ender Fulham?

Fulham har brukt penger i transfervinduet, og de har klart å holde på stortalentet Sessegnon. Hvis du sammenligner klubben med Wolverhampton, har Wolves et mer presist og høyere tempo på pasningsspillet, men innkjøpene til Fulham har styrket laget betraktelig.

Blir litt av et eventyr for Johansen! (foto: fulham)

Det er absolutt muligheter for at Fulham I en tett bunnstrid kan klubben klare seg greit i starten av sesongen. Men det er nok hakket mer sannsynlig at de kommer til å være et av lagene som sloss mot nedrykk når vi nærmer oss slutten på sesongen.

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu