Er uromomentet i motstanderens felt. (foto: everton. twitter)

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Evertons muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget.

DETTE ER EVERTON 2018/2019

Manageren

Everton beholdt ikke Sam Allardyce selv om han gjorde en god jobb alt i alt med å få Everton ut av det uføret etter Koeman. De har fått inn Marco Silva på benken, en trener mange respekterer på de britiske øyer. Portugiseren gjorde sine saker meget bra i Watford, men det skar seg med eierne der. Etter noen måneder på sidelinja er taktikeren igjen klar.

Silva skal reise klubben etter to glemte trenere. (foto: everton)

Tidligere plasseringer i ligaen

Everton hadde ambisjoner om å kvalifisere seg til Champions League med Ronald Koeman ved roret. Sam Allardyce ryddet opp i rotet, og har nå gjort det klart for Silva å ta det neste steget.

  • 2017/2018:    8. plass
  • 2016/2017:    7. plass
  • 2015/2016:  11. plass

Les: Statistikk og analyse av Everton på Oddsen.nu

Overganger denne sommeren

På transferfronten har Silva gjort en genial jobb. Han har hentet offensive Richarlison fra sin gamle klubb Watford, den anvendelige forsvareren Lucas Digne, VM-stjernen Yerry Mina og Andre Gomes fra Barcelona-benkenen. I  tillegg kommer Joao Virginia fra Arsenal og «den glemte» brasilianeren Bernard fra Sjakhtar Donetsk.

Har en spillestil som er perfekt i Premier League. (foto: mina, twitter)

Imponerende jobb, Silva!

Beklager at vi glemte å nevne deg, Wayne Rooney, men tror ikke at du spillemessig vil bli savnet denne sesongen.

Les: Rooney ble presset ut av Everton

Styrker og svakheter

Everton-fansen var nok fornøyd med transfervinduet forrige sommer. At de skulle ende med færre scorede mål, og også flere innslupne var nok ikke hovedscenarioet til de fleste. Denne sommeren har klubben antageligvis gjort flere varp.

RIcharlison har allerede gjort seg bemerket i Everton. (foto: everton, twitter)

Dette trenger Everton når de skal rette på at poenghøstingen skal matche ambisjonene denne sesongen. På hjemmebane har Everton vist seg som et habilt lag, noe som kan ha sammenheng med at de har vært betraktelig mer offensive på Goodison foran egen fans enn borte.

Det blir svært interessant å se om Silva klarer å overføre dette til bortekampene også.

Les: Statistikk og analyse av Everton på Oddsen.nu

Sesongåpningen

Everton har ingen av de antatte topp seks-lagene før 23.09 (fem kamper inn i sesongen).

Det forventes mye på Goodison. I august møter de et nyopprykket Wolverhampton borte, deretter skal de opp mot Southampton hjemme og Bournemouth borte.

Stille før stormen… (foto: everton, twitter)

Skulle Everton slite innledningsvis mot denne type motstand, vil det potensielt murres allerede da blant utålmodige blå på Merseyside.

Hvor ender Everton?

Silva har fått som han vil og har skaffet seg en spennende tropp, men de er neppe gode nok til å karre seg inn i topp seks, med mindre minst et av de antatte topplagene har en grusom sesong.

Men, Everton bør absolutt være en soleklar kandidat til syvendeplassen om de får snudd den triste kursen skuta har hatt i sommer i treningskampene deres. Det som kan endre utviklingen, er at overgangene som skjedde på tampen av overgangsvinduet gir resultater allerede i august.

Nå er mye opp til deg, Silva. (foto: everton, twitter)

Da kan det bli virkelig spennende å følge de blå!

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu