Er Huddersfield klar for neste steg? (foto: huddersfield)

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Huddersfields muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget.

DETTE ER HUDDERSFIELD 2018/2019

Manageren

David Wagner fortsetter som manager etter å ha sørget for at Huddersfield får oppleve den vanskelige andresesongen i Premier League. En stor prestasjon!

Denne sesongen kommer den store testen, Wagner. (foto: huddersfield)

Premier League denne sesongen virker på papiret ikke å være noe dårligere enn sesongen som var. Heller tvert i mot. Wagner og Huddersfield vil få bruk for all rutinen de har opparbeidet seg.

Tidligere plasseringer i ligaen

Huddersfield startet som en kule i sin første Premier League- sesong, men mistet noe av farten underveis. Nå er ambisjonene mer enn «bare» å overleve i verdens tøffeste liga.

  • 2017/2018:   16. plass

Les: Statistikk og analyse av Huddersfield på Oddsen.nu

Overganger denne sommeren

Klubben har ikke mistet noen nøkkelspillere, noe som er bra nytt for Wagner. I tillegg har det kommet inn spillere som offensive Diakhaby fra Monaco og Sobhi som spilte for Stoke forrige sesong.

Defensivt har backen Durm kommet fra Dortmund. Ben Hamer har kommet for å spille annenfiolin i buret bak Lossl, som nå er kjøpt fra Mainz (spilte hele sesongen for Huddersfield sist). Bacuna har kommet fra Groningen. Han er en ganske anvendelig midtbanespiller som kan brukes både sentralt og i litt mer avanserte, offensive posisjoner.

Spennende belgisk U21-landslagsspiller på utlån fra Ligue 1. (foto: huddersfield)

Videre har også angrepsspilleren Isaac Mbenza fra Montpellier funnet veien til Kirklees Stadium.

Styrker og svakheter

Vi får legge merke til at laget var betydelig mye bedre hjemme enn borte forrige sesong. Det er ikke verdens største tilskuerbase de har i Huddersfield,  men de som går på kamp der backer tydeligvis laget sitt bra.

Klapper seg selv inn til den store styrkeprøven. (foto: huddersfield)

Nå må Wagner vekke spillerne sine også når de forlater byen.

Les: Statistikk og analyse av Huddersfield på Oddsen.nu

Sesongåpningen

Uten tvil en tøff åpning for Wagner. Først ut er en kamp mot Chelsea (hjemme). Deretter følger Man City på Ethiad, før Cardiff kommer på besøk i West-Yorkshire.

På andre siden står treneren som følges av en hel fotballverden i sin første kamp.(foto: chelsea, twitter)

Hvor ender Huddersfield?

Huddersfield vet hva de går til denne sesongen. De har forsterket troppen og de har en habil trener. De hadde et par gode perioder forrige sesong som hjalp dem veldig. Den antatt sterkere troppen vil muligens hjelpe dem med å oppnå bedre stabilitet gjennom sesongen. Samtidig mistenkes det at kvaliteten totalt sett er blitt hakket høyere i ligaen denne sesongen.

Huddersfield-dirigenten må kompensere for den antatt svakere troppen enn motstanderne. (foto: huddersfield)

Motstanderne vet denne gangen også alt om Huddersfield. Skal denne lille klubben klare den vanskelige andresesongen, krever det sitt.

Huddersfield får det tøft, og vil nok dras inn i en ny nedrykksstrid.

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu