En Hazard som er proppfull av selvtillit skal vise at 2016/17 ikke var et blaff.

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Chelseas muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget.

DETTE ER CHELSEA 2018/2019

Manageren

Chelsea har vært mye rykk og napp de siste sesongene. Nummer 1 i 2014/2015, kollaps i 2015/2016 og Jose Mourinho ut.

I 2016/2017 var Chelsea fantastiske, men i 2017/2018 var det mye som skurret, og igjen måtte treneren bøte med jobben. Denne gangen Antonio Conte.

Nå har Maurizio Sarri kommet inn fra Napoli. En meget spennende coach som utvilsomt spilte den morsomste fotballen av topplagene i Italia.  Sarri har bra balanse og italiensk disiplin i sitt spill, men han er definitivt litt mer angripende enn sine forgjengere.

Kan bli mer underholdende denne sesongen. (foto: chelsea, twitter)

Tidligere plasseringer i ligaen

Her er Chelseas utvikling de siste årene. Hvis vi skal følge berg-og-dalbaneturene til klubben under Mourinho og Conte, kommer Sarri til å vinne Premier League i sin første sesong. Og få sparken i sin andre eller tredje…

  • 2017/2018:  5. plass
  • 2016/2017:  1. plass
  • 2015/2016:  10. plass

Les: Statistikk og analyse av Chelsea på Oddsen.nu

Overganger denne sommeren

Chelsea har raidet Sarri’s gamle klubb Napoli for brassen Jorginho som er en dyptliggende playmaker. Lofthus-Cheek er tilbake fra utlån og vil nok få sjansen.

Ny nummer 1 på Stamford Bridge. (foto: chelsea, twitter)

Thibaut Courtois gikk i siste runde til Real Madrid, så et usikkerhetsmoment blir selvfølgelig Kepa Arrizabalaga som nummer 1 denne sesongen. Utover det har Chelsea beholdt Hazard og Willan, og rasket med seg Mateo Kovacic på utlån fra Real Madrid.

Spennende!

Styrker og svakheter

Klubben har solide ambisjoner. Med 62 scorede mål forrige sesong holdt det ikke, og Sarri med en mer offensiv stil enn sin forgjenger skal endre på dette. Tidligere statistikk er derfor ikke så veldig relevant. Vi får heller holde et godt øye på utviklingen under den nye manageren.

Les: Statistikk og analyse av Chelsea på Oddsen.nu

Sesongåpningen

Chelsea har på papiret en grei åpning. De åpner borte mot Huddersfield. Deretter kommer en rosin i pølsa hjemme mot Arsenal, før de avslutter månedens ligaprogram borte mot NUFC. Forrige sesong fikk de 4 av 9 mulige poeng ut av disse kampene. En klubb med Chelsea sine ambisjoner ser nok helst poengfangsten blir bedre denne sesongen.

(Ingen problemer med selvtilliten hos Hazard før sesongstart)

Hvor ender Chelsea?

Nå som Chelsea (nesten) har beholdt de største profilene sine, er de helt klart et lag som kan sloss helt i toppen. Startoppstillingen vil da være ekstremt sterk. Benken likeså.

Mye står og faller på hvor raskt denne mannen aklimatiserer seg. (foto: chelsea, twitter)

Det store spørsmålet for er om Sarri kan tilvenne seg engelsk fotball fort. Det er utvilsomt en lærekurve, også for trenere. Om han kan det, vil Chelsea være en outsider med tanke på ligatitelen denne sesongen. Hvis ikke, bør de være med i kampen om topp fire uansett.

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu