Liker nok det han hører fra Martinez. (foto: everton)

Når du som manager har mistet en spiller som Richarlison, skal det mye til for å se egne spillerkjøp som forsterkninger. Likevel, en engelsk midtstopper kan likevel bli en viktig brikke i Lampards plan.

Det holdt på å gi skikkelig fotballgalt for klubben som har investert massivt uten å oppnå de sportslige resultatene. Carlo Ancelotti ga alle i blått håp om at utviklingen var snudd, men supporterne måtte leve med at den italienske reven ikke kunne si nei til muligheten til å vinne titler i La Liga og Champions League.

LES: Barcelona får 2 milliarder! – Er som en dråpe i havet

Rafael Benitez klarte ikke oppfølgingen, Frank Lampard klarte i det minste å hindre nedrykk. Nå er Richarlison historie på Goodison Park, en historie fylt med 53 scoringer på 152 kamper i den blå drakta. For Everton betyr dette et stort offensivt tap, men 60 millioner pund i salginntekter kan gi nye muligheter.

Men gode spillere kommer også «gratis. Nå er James Tarkowski på plass med en fireårskontrakt. Dette er Lampards første sommersignering, den knalltøffe 29-åringen har de siste fem sesongene spilt for Burnley. Da den stolte klubben måtte ta den tunge ned til Championship, valgte Tarkowski å la kontrakten løpe ut i sommer.

Tarkowski står med to landskamer for Engalnd med debutkampen mot Italia i 2018. For Burnley har det blitt solide 194 Premier League-kamper med mer enn 30 kamper fra start i alle de fem sesongene.

Midtstopperen var på topp i Premier League for clearances og shots blocked 2021/22, var nestbest i hodedueller og rangert som topp-tre prosent blant midtstoppere i Europas fem største ligaer i disse tre kategoriene.

SE RICHARLISONS BESTE PREMIER LEAGUE-SCORINGER 2021/22:

LES: Nottingham Forest har på plass signeringen som sikrer overlevelse i Premier League

Richarlison er borte, men Tarkowski skal gjøre sitt for at Everton ikke ender opp med 66 baklengs også neste sesong.

Vi gratulerer!