Barcelona president Joan Laporta

Det hjelper selvsagt å få inn to friske milliarder, men det rekker ikke hele veien for Barcelona som i mange år har brukt gullkortet helt uten å tenke på at en dag, som ikke er så vakker, må det hele betales tilbake. I forbindelse med salg av tv rettigheter mottar Barcelona 207 millioner euro, som de har tenkt til å bruke på spillerkjøp. Med andre ord, ikke betjene gjelden på godt over 10 milliarder.

Barcelona har solgt 10 prosent av klubbens TV-rettigheter i La Liga de neste 25 årene.

The Bluagrana kunngjorde at de har solgt en tiendedel av sine innenlandske TV-rettigheter til det globale investeringsselskapet Sixth Street.

Les: Solgt for 400 millioner! – Fant gnisten hjemme i Porto etter å ha floppet i Premier League

Sixth Street har betalt Barcelona €207,5 millioner i retur for 10 prosent av klubbens TV-rettigheter i La Liga de neste 25 årene. Dette sammen med event-rettigheter genererer den en kapitalgevinst på 267 millioner euro for Baarcelona for inneværende sesong.

Katalanerne har samlet opp gjeld på €1,3 milliarder og var svært nær insolvens i fjor. – Akkurat som i fjor har de ikke klart å kjøpe noen nye spillere. De ikke har klart å annonsere eller registrere gratis overgangssigneringer Franck Kessie og Andreas Christensen.

En nylig ekstraordinær generalforsamling kom til beslutningen om at Barcelona måtte selge noen av sine eiendeler for å balansere bøkene.

«Vi aktiverer økonomiske grep og gjennomfører vår tålmodige, bærekraftige og effektive strategi for å styrke klubbens økonomiske fotfeste,» sa Barcelona-president Joan Laporta.

«Sixth Street er en bevist tilhenger av fotball, en erfaren investor på tvers av globale sporter og media, og en partner som vil bidra med betydelig kunnskap og ressurser samtidig som vi lar oss administrere driften vår uavhengig.»

Alan Waxman, medgründer og administrerende direktør i Sixth Street sa: «Vi tror på strategien Joan Laporta og FC Barcelona implementerer og er stolte over at en av de mest berømte klubbene i fotball har valgt oss til å være deres partner og leverandør av kapitalløsninger.

«Vårt team ser frem til et langsiktig partnerskap som gir vår fleksible kapital og dype ekspertise innen sportssektoren for å støtte Barça mens de fortsetter å styrke sin organisasjon og nå sine strategiske mål.»

LES: Telegraph: Tottenham har funnet ut de trenger Jesse Lingard

Denne pengeinnsprøytningen betyr at Barcelona nå vil kunne markere seg på sommerens overgangsmarked.

Deres første anløp vil være å prøve å lukke en avtale for Robert Lewandowski fra Bayern München, mens signeringene av Kessie og Christensen bør bekreftes veldig raskt.