Marcel Brands

Everton trenger en ny fotballdirektør ettersom nederlandske Marcel Brands har sagt opp. Dette skyldes en tydelig forskjell i visjonen og retningen i klubben. – Noe som lett kan oversettes til «maktkamp». – Det skal være konflikt med manager Rafael Benitez og med styreleder Bill Kenwright samt klubbens egenrådige eier Farhad Moshiri.

Med åtte kamper på rad uten seire og en trist 16 i Premier League, kan man trygt si at Everton er i krise.

I sin tid som fotballdirektør har Everton gjennomført 26 signeringer som koste over 300 millioner pund.

Les: Har både Cavani og Icardi på blokka

Mens Rafael Benitez har blitt beholdt som manager til tross for de skuffende resultatene, har hans sjef besluttet at nok er nok. Fotballdirektør Marcel Brands sier opp: «Etter en personlig samtale med styrelederen og de andre styremedlemmene sist fredag, har vi blitt enige om at jeg trekker meg fra min stilling som fotballdirektør og som medlem av Evertons styre».

«Denne avgjørelsen har tatt litt tid og mange vurderinger, og det var noe av det vanskeligste jeg har møtt i min karriere.

– Styret og jeg er enige om at det er en klar forskjell i visjonen og retningen til denne flotte klubben, og med det i bakhodet ble avgjørelsen tatt» sier Marcel Brands i pressemeldingen.

Brands kom til Everton fra PSV i 2018 og hadde egentlig kontrakt ut 2024.

Les: Sten Grytebust dro på seg supermanndrakten og leverte noen av karrierens beste redninger!

Everton har 15 poeng på 14 kamper og får besøk av Arsenal i kveld.