Potter rakk ikke å ta avskjed. (foto: brighton, twitter)

Da Thomas Tuchel ble sendt på porten av de amerikanske eierne, ble Mauricio Pochttino, Zinedine Zidane og Graham Potter umiddelbart linket til jobben. Vi var da overbevist om at Potter hvertfall ikke ville forlate suksessen og de «trygge omgivelsene» hos Brighton til fordel for heksegryta Stamford Bridge. Vi tok feil.

Chelsea trykket på utkjøpsklausulsknappen hos Brighton og Potter signerte på rekordtid femårskontrakt med London-klubben. For Brighton-supporterne hadde de mistet manageren som hadde ledet klubben til sesongstart med seire over Manchester United, West Ham, Leeds og Leicester, den siste for en knapp uke siden.

LES: The Times: Chelsea-eier rett i møte med nøkkelperson hos PSG

Potter ble i hui og hast shippet til London, på søndag la Brighton ut et åpent brev til sjokkerte og skuffede Brighton-supportere.

-Jeg sier farvel til en fantastisk klubb som alltid har betydd mye for meg og min familie. Jeg er klar over at det for noen kan være vanskelig å akseptere en så plutselig avskjed. Jeg er trolig ikke i stand til å overtale dere alle til å tilgi man avgang, men jeg vil i det minste gripe muligheten til å si takk, begynner Potter.

-Jeg håper dere vil forstå at jeg på dette tidspunktet i karrieren min følte at jeg var nødt til å gripe en ny mulighet, kommer det fra den tidligere suksessmanageren, som nå starter med utgangspunktet der «alt du har gjort frem til nå betyr ikke shit«.

De kommende ukene og månedene får vi se hvordan Brighton takler den hastige avskjeden til manageren.

LES: The Athletic: Det var én internkamp Erik ten Hag ikke vant