Dette blir forbudt!

Dagens vedtak i EFL som er divisjonene under Premier League er et slag i ansiktet for spillere som benytter lange innkast som et effektivt våpen.

EFL forbyr håndklær til å tørke ballen før innkast. – Det er fordi man da får et fast grep og med det kaster ballen lengre. – Det er ikke uten grunn at man i amerikansk fotball (som stort sett spilles med henna) alltid ser quarterbacks ha festet et håndkle bak på drakten.

Les: Nicolas Pepe sendes «hjem»

Et flertall blant klubbene i English Football League (EFL) ønsker et slikt håndkleforbud på nivå to, tre og fire. Avgjørelsen ble tatt på et årlig møte mellom dem.

Det er et slag for spillere og lag som har lange innkast som et effektivt våpen. Forbudet gjelder også å ta imot klær fra tribunen. I november i fjor oppsto det en situasjon der en Rotherham-supporter ga bort genseren sin og lot forsvarsspiller Wes Harding bruke den til å tørke ballen.

EFL vil også følge Premier Leagues eksempel med å ha flere baller liggende rundt banen. «Det vil hjelpe til med å øke tiden ballen er i spill», skriver ligaorganisasjonen.

Les: Norwich presenterer allerede signering nummer tre