Lazios Ciro Immobile er en svært effektiv målscorer her i ulovlig grønt

Det er forståelig gress er grønt, spesielt på den andre siden av gjerdet. Det er viktig for dommere og TV kameraer i kampen hete å kunne skille mellom gress og spiller.

Den offisielle forklaringen sammenfaller med våre egne antagelser, Serie A forbyr grønne spillerdrakter fra 2022/23 sesongen for å imøtekomme TV-seere som kan ha problemer med å se forskjellen mellom spillerne og gress.

Les: Jepp, det blir Trippier-overgang for Manchester United

De Serie A klubbene som hadde grønt på tegnebrettet må skrinlegge de planene, det gjelder ikke bare trøye, men også sokker og shorts.

Serie A har bestemt dette på et møte i forkant av den kommende sesongen, hvor flere andre viktige temaer også ble diskutert og vedtatt.

Årsaken til det grønne forbudet er først og fremst å henvende seg til kringkasterne som har uttrykt bekymring for at grønne trøyer ligner gressbanen for mye, noe som gjør det vanskelig for seerne å skille mellom spillere og banen.

Forrige sesong var det flere lag som spilte i grønne trøyer. Atalanta hadde på seg en spesiell juletretrøye, mens Lazios bortetrøyer var neongrønne.

Hjemmetrøyene til Sassuolo er grønne med svarte striper, men det er uklart om klubben må endre sine kjente farger når den nå ikke er helt grønn.

Serie A kunngjør forbudet nå, så klubbene har god tid til å tenke på sine spillersett for sesongen, som starter om et år.

Les på F7: Antonio Banderas blir med på det siste Indiana Jones-eventyret

Ciro Immobile ses i bildet øverst i Lazios neongrønne borte-trøye forrige sesong. De kan glemme alt om det i 2022/23