Engasjert manager Graham Potter

Etter å ha shoppet som gale, både i sommer og nå i vinter balanserer Chelsea allerede på en knivsegg i forhold til å ha balanse i regnskapene. I september havnet Chelsea på listen sammen med 19 europeiske klubber som er utpekt for ekstra overvåking av UEFAs finanskontrollorgan.

The Times melder at Chelsea har en høy risiko for å bryte reglene for Financial Fair Play dersom klubben ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

London-klubbens forholdsvis nye eier Todd Boehly har shoppet med begge henna siden han overtok før sommeren i fjor. Chelsea har kjøpt spillere for over seks milliarder og bare solgt for en halv.

Les: Nottingham Forest signerer venstreving etter vintervinduet stengte

Allerede nå er Chelsea nødt til å selge spillere for å unngå problemer. Manager Graham Potter har en liste på 8 som det allerede forhandles om, men det blir flere og mer alvorlig hvis Champions League neste år glipper.

Chelsea bli tvunget til å selge spillere fra egen oppdrett, da salg av egne får et stort innhugg i regnskapet rundt Financial Fair Play-reglene. – Her har klubben spillere som Callum Hudson-Odoi, Conor Gallagher og Ruben Loftus-Cheek.

Hvis Uefa bestemmer seg for å sanksjonere, vil det koste klubben dyrt. – Utestengelse fra spill i Europa og forbud mot å kjøpe/registrere nye spillere vil koste en klubb som Chelsea milliardbeløp.

Topp fire plasseringer i Premier League gir direkte tilgang til Champions League, men Chelsea ligger for øyeblikket på tiendeplass, ti poeng bak Manchester United på fjerdeplass.

Chelsea kan imidlertid også sikre seg en billett ved å vinne sesongens Champions League, der laget har kommet til 16-delsfinalen.

Les: Betaler 90% av lønna til Cristiano Ronaldo

Her venter et møte med Dortmund over to kamper.