I praksis spiller ikke Cristiano Ronaldo fotball for Al-Nassr, men for Saudi-Arabia. Det oljerike diktaturet betaler hele 90% av gigantlønnen på omtrent 2 milliarder. – Det betyr med andre ord at det ikke er fotballen som de betaler for, men at en av verdens største stjerner skal hvitvaske image til et råttent land.

Det var helt absurd at det middelmådig lag i en serie helt uten interesse skal kunne hoste opp slike penger. The Athletic har i dag avslørt hvordan det var mulig.

Les: The Times: Isco aktuell for Premier League

Hele opplegget er til å spy av. Diktaturet som sponser terror over hele verden, bomber Jemen tilbake til steinalderen, undertrykker kvinner og ikke troende, eller feil troende, og henger folk som tror på magi på torg i over hele landet, ønsker å få VM i fotball til seg sik at de kan skinne i glansen av verdens vakreste idrett.

Det er en trist sorti fra moral og etikk fra en atlet som er fantastisk. Cristiano Ronaldo har vunnet Ballon d’Or fem ganger, vært fantastisk både for Manchester United og Real Madrid og vært med å skape en helt ny måte å være fotballspiller på.

Det at han nå låner ut sitt navn og image vil helt klart ha innvirkning på hvordan folk flest oppfatter Saudi-Arabia. 542 millioner mennesker følger han på Instagram, hvis hans fans får høre at nå er alt mye bedre i det fundamentalistiske landet vil de faktisk tro på han.

Cristiano Ronaldo signerte en monsterkontrakt på to og et halv år da han sluttet seg til Saudi Al-Nassr. Men det slutter ikke der i tillegg har spanske Marca og AS hevdet at kontrakten inkluderer en fortsettelse for Ronaldo til 2030, inkludert en romma som ambassadør for Saudi-Arabias VM-bud sammen med Egypt og Hellas.

Les: Journalist Bruno Salomon: -Chelsea har sendt feil dokumenter til PSG med vilje

For et par uker siden opplyste AFP at Al-Nassr ikke har råd til å finansiere Ronaldos kontrakt på egenhånd, og at det saudiske investeringsfondet Public Investment Fund (PIF) gikk inn som en garanti for at klubben kunne fullføre signeringen.

Og særlig det statlige investeringsfondet ser ut til å ha en større rolle enn tidligere kjent. Ifølge The Athletic dekker den saudiske staten 90 prosent av storstjernens lønn og klubben betaler dermed kun ti prosent av gigantkontrakten. Ronaldo får dermed mesteparten av lønnen sin direkte fra den saudiske staten. «Det er en mulighet til å sole seg i glansen med en av tidenes beste fotballspillere. Det er en historisk sjanse for klubben vår, for kongeriket Saudi-Arabia og for hele regionen» sier en Andanom-klubbrepresentant til The Athletic.

Ifølge The Athletic har ingen representanter for den saudiske staten ønsket å kommentere Ronaldo-kontrakten.

Styreleder for PIF-fondet er den saudiske kronprins Mohammed bin Salman. Salman har blitt pekt ut av CIA som den som beordret drapet på journalisten Jamal Khashoggi i 2018.

37-åringen har startet svakt i sin nye klubb og etter to kamper er han fortsatt målløs.