Ledet Sevilla til triumf og Wolverhampton til overlevelse i Premier League. (foto: sevilla, twitter)

Det var varslet og det kom. Julen Lopetegui har gitt Sevilla mye sportslig suksess, men ikke denne sesongen. 1-4 tapet mot Borussia Dortmund i Champions League ble det siste den tidligere Real Madrid-treneren fikk lov til å gjøre med Sevilla-laget. Nå rigges det til i Premier League for å utnytte denne åpningen.

Lopetegui er den spanske landslagstreneren som før VM-sluttspillet i 2018 «glemte» å fortelle det spanske fotballforbundet at han hadde blitt enig med Real Madrid om trenerjobb på San Bernabeu. Det ble et salig kaos rett før mesterskapsstart, der Lopetegui ble sparket og fikk en tidlige enn planlagt overgang til Real Madrid.

LES: Veldig snart får en ny Premier League manager sparken

Her gikk det som kjent ikke noe spesielt. Lopetegui skulle ta over etter Zidanes seiersrekke 2016-18, det startet med et smertefullt 4-2 tap mot byrival Atletico Madrid. Dermed var Lopetegui den andre manageren i klubbens historie som startet jobben med fire baklengs (forrige gang var i 1948!).

Det ble liksom aldri bedre. Oktober samme år sørget 1-5 tapet i El Clasico mot Barcelona for at Lopetegui fikk sparken dagen etter.

Hos Sevilla har det gått betraktelig bedre – helt frem til denne sesongen. Julen Lopetegui ledet Sevilla til Champions League-billett i sin første sesong som trener, hentet hjem Europaligatittlen for klubben, men dette er alt ancient history i fotballens verden. 14 poeng bak Barcelona på topp etter syv kamper, det kan ikke aksepteres i Sevilla.

I Premier League har Bruno Lage forrige uke blitt fratatt ansvaret for Wolves-troppen. 6 poeng på 8 kamper og en litt for sterk lukt av Championship, satte strek over portugiserens karriere på Molineux stadium.

Timingen i Wolverhampton passer godt for en Lopetegui med exit. Ifølge Diario de Sevilla jobber agent Jorge Mendes fo å sikre Lopetegui trenerjobben hos Premier League-klubben, Tallksport hevder Wolves har øremerket Lopetegui for å erstatte Bruno Lage, The Athletic har fått med seg at samtaler begynner i løpet av de neste dagene.

LES OGSÅ: Guardiola: Haaland har ingen utkjøpsklausul!

Her kan ting skje raskt.